ORDU (AA) - Ordu'da gazeteciler iftar sofrasında bir araya geldi.

Ordu Gazeteciler Cemiyeti tarafından bir otelde düzenlenen iftar programına, Vali İrfan Balkanlıoğlu, AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çiçekli, Adalet Komisyonu Başkanı Dr. Mesut Bilen, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkan Vekili Mehmet Ali Dim, Basın Yayın ve Enformasyon Samsun İl Müdürü Mücahit Taşkın, OTSO Başkanı Servet Şahin, Ordu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Recep Aydın, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile il ve ilçelerde görev yapan basın mensupları katıldı.

İftarda konuşan Vali İrfan Balkanlıoğlu, "Basın son derece önemli bir görev ifa ediyor. Basına ve kamuoyuna mal olan birçok konu zaman içerisinde yasal düzenleme olarak önümüze geliyor." dedi.

AK Parti Ordu Milletvekilleri Metin Gündoğdu da bu tür programların birlik ve beraberliği pekiştirdiğini söyleyerek, "Bu birliktelik bizleri Ankara'da daha güçlü kılıyor. Ne kadar bir ve beraber olursak, o kadar çok güçlü oluruz. Ordu'nun sivil toplum örgütleri ne kadar etkin olursa, basın ne kadar güçlü olursa, Ordu'muz Ankara'da o derece güçlü olur, sesi duyulur. Gazetecilik önemli ve zor bir meslek. Sizlerin problemlerini çözme noktasında elimizden gelen gayreti göstermek isteriz." diye konuştu.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz ise iftar programı dolayısıyla Ordu Gazeteciler Cemiyeti başkanı ve yönetimine teşekkür etti.

Yılmaz, "Birlik, beraberlik ve kardeşliğimiz daim olsun." dedi.

Mehmet Ali Dim de yeni çıkacak olan uyum yasaları içerisinde medyayı da kapsayan düzenlemeler bulunduğunu belirtti.

Dim, şöyle konuştu:

"Bu düzenlemeler en çok da Anadolu basınını, yerel medyayı ilgilendiriyor. Örneğin Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü, Cumhurbaşkanlığına bağlandı ve ismi de Medya Tanıtım Başkanlığı olarak değişiyor. Medya Tanıtım Başkanlığı bir yandan tanıtım işlevini yerine getirecek, yine Cumhurbaşkanlığına ve diğer tüm kurum ve kuruluşlara bilgi akışını sağlayacak. Bu manada olumlu bir düzenleme bizleri bekliyor."

Ordu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Recep Aydın da iftar programı sonrası Vali Balkanlıoğlu başta olmak üzere katılımcılara teşekkür etti.