ORDU (AA) - Altınordu ilçesinde, eski ev eşyalarının boyanarak geri kazandırılması amacıyla "Geri Dönüşüm Atölyesi" etkinliği düzenlendi.

Altınordu Belediyesi, Geri Dönüşüm Haftası dolayısıyla Tahıl Pazarı mevkisinde geri dönüşüme yönelik kurulan stantlar için açılış programı gerçekleştirdi.

Evlerindeki eski eşyaları stantlara getiren vatandaşlar, uzman eğitmenler tarafından boyanan eşyalarını yeniden kullanılabilecek.

Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, yaptığı açılış konuşmasında, temizlik alanında çok önemli çalışmalar yaptıklarını ve geri dönüşme de büyük önem verdiklerini söyledi.

Eski eşyaların doğru geri dönüşümle ekonomiye kazandırılmasını hedeflediklerini vurgulayan Başkan Tekintaş, "En fazla önem verdiğimiz hususların başında çevre temizliği ve temizlik ile ilgili etkinliklerin arttırılması yer alıyor. Biz şehrimizin temizliğini en üst seviyeye taşırken, bunun yanı sıra geri dönüşümden çok daha fazla istifade etmeye çalışıyoruz." diye konuştu.

Tekintaş, geri dönüşüme yönelik eski eşyaların yenilenmesiyle ekonomiye kazandırıldığını belirterek, şunları kaydetti:

"Bir yandan ahşap boyama, bir yandan geri dönüşümden elde edilen ürünlerin değerlendirilmesi ve çevreye zarar verebilecek tüm materyallerin toplanarak doğru bir geri dönüşümle ekonomiye kazandırılması çalışmalarına önem veriyoruz. Hazırladığımız 'Geri Dönüşüm Atölyesi' etkinliği ile vatandaşlarımızın bilinçlenmesine imkan sunuyoruz. Bir hafta süre ile ekiplerimiz Tahıl Pazarı'nda etkinliklerine devam edecek ve vatandaşlarımıza ahşap boyama ile ilgili bilgiler verecekler."

Konuşmanın ardından Tekintaş, eşi Münire Tekintaş ile ahşap boyama çalışması gerçekleştirdi.

Çalışmada, yıpranmış bir tepsi yapılan boyama ile yeniden kullanılabilir hale getirildi.

Etkinliğe katılan ev hanımları da uygulama sayesinde eşyalarını yenilenmiş şekilde kullanabilecek olmaktan dolayı mutlu olduklarını dile getirdi.

Ahşap boyama çalışmalarının sergisinin de yer aldığı etkinlik, 24 Nisan'a kadar devam edecek.