ORDU (AA) - Ordu'da, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı iş birliğinde başlatılan Gören Göz Projesi kapsamındaki cihazlar sahiplerine dağıtıldı.

Vali Seddar Yavuz, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ercan Okur ile Müdür Yardımcısı Gülşen Tomakin ve görme engelli vatandaşları makamında kabul etti.

İki bakanlığın katkılarıyla Türkiye'de 41 ilde proje doğrultusunda navigasyon bazlı cihaz dağıtımının gerçekleştirildiğini anlatan Yavuz, "Yüzde 70'inden fazla görme yetisini kaybetmiş kardeşlerimizin hayatını kolaylaştıracak, gidecekleri yönlere yönlendirecek, sesli komutlarla hayatını kolaylaştıracak önemli bir cihazı bugün sizlere teslim etmiş olmanın sevinci içindeyiz. Cumhurbaşkanımızdan, hükümetimizden, bakanlarımızdan Allah razı olsun, çok teşekkür ediyoruz. İnanıyorum ki hayatlarınız daha kolaylaşacak." dedi.

Ordu'da kayıtlı olan görme engelli vatandaşların sayısının 200 civarında olduğunu ancak 10 kişinin farklı şehirlerde ikamet ettiğini belirten Yavuz, bu nedenle 190 cihaz gönderildiğini ve görme engelli vatandaşlara teslim edileceğini aktardı.

Yavuz, ramazan boyunca yaptıkları ziyaretlerde görme engellilerden kendilerine talep olduğunu ifade ederek, kısa zamanda onların beklentilerini de gerçekleştireceklerini, cihazlarını teslim edeceklerini kaydetti.

"Devlet olarak görevimiz sizlerin yanında olmak, destek olmak, sorunlarınıza çözüm bulmaktır." diyen Yavuz, "Elbette gözlerinizi yerine getiremeyiz ama sizlerin gönül gözünüz ve sıcak bir el olabiliriz. Devletin de en önemli görevlerinden bir tanesi, bu şefkat ve merhamet duygularını en yüksek seviyede göstermesi, sizin hayatınızı kolaylaştırmasıdır." ifadesini kullandı.

Konuşmanın ardından Yavuz, proje kapsamında Ordu'ya gönderilen 190 cihazdan 120'sini görme engelli vatandaşlara teslim etti.