ORDU (AA) - Ordu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca gerçekleştirilen "Her İlçeye Bir Prefabrik Ev" projesi kapsamında yaptırılan iki prefabrik ev, sahiplerine teslim edildi.

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, proje kapsamında Kabataş ve Aybastı ilçelerinde evleri yapılan Akyazı ve Karavuş ailelerine ziyarette bulundu.

Kabataş Kaymakamı Engin Avcı ile Kabataş ilçesinde 2 çocuğuyla yaşayan Nurgül Akyazı'yı ziyaret eden Vali Balkanlıoğlu, aileye prefabrik evleri için "hayırlı olsun" dileğinde bulundu.

Kızları Rana (4) ve Rabia Eylül (1) ile yaşadığını ve eşinden ayrı olduğunu anlatan Nurgül Akyazı, "Allah devletimizi başımızdan eksik etmesin. Çok mutluyum. Bize bu mutluluğu yaşatan başta Sayın Valimiz İrfan Balkanlıoğlu olmak üzere emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.

Balkanoğlu, Akyazı'nın 60 metrekarelik evinin 33 bin liraya mal olduğunu ifade etti.

Vali Balkanlıoğlu, daha sonra Aybastı Kaymakamı Erdem Akbulut ve Kabataş Kaymakamı Engin Avcı ile 4 çocuklu Cemal ve Cemile Karavuş çiftinin evine konuk olarak aileyle sohbet etti.

Aybastı Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfından aldığı yardımla evinin geçimini sağladığını belirten Cemal Karavuş, "Sizlerin sayesinde sıcak bir yuvaya kavuştuk. Ailemle çok mutlu olduğumu söylemek istiyorum. Sayın Valimizin evimize kadar gelerek bizleri ziyaret etmesi, bizlere misafir olması, fazlasıyla sevinç yaşamamıza neden oldu. Çok teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Balkanlıoğlu, proje kapsamında inşa edilen evleri ziyaret ederek sevinçlerine ortak olmak istediğini söyledi.

Karavuş ailesinin 90 metrekareliklik konutunun 43 bin liraya yapıldığını aktaran Balkanlıoğlu, "Proje kapsamında ihtiyaç sahibi ailelere ev yapımı devam edecek" ifadesini kullandı.

İlçelerde mağdur durumdaki vatandaşların kaymakamlar tarafından belirlendiğini söyleyen Balkanlıoğlu, "Çok mağdur durumda olan aileleri yeni evlerine kavuşturmanın heyecanını bizler de yaşıyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" sözlerine yer verdi.