ORDU (AA) - Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Servet Şahin, "İş'te Kadınlar Projesi" kapsamında üretilen çikolataları Vali İrfan Balkanlıoğlu'na takdim etti.

Beraberindeki heyetle birlikte Vali Balkanlıoğlu'nu makamında ziyaret eden Şahin, projenin eğitim faaliyetleri kapsamında 60 kişiden oluşan kursiyerler tarafından yapılan butik çikolataları hediye etti.

Proje ile ilgili bilgi veren Şahin, "İş'te Kadınlar Projesi"nin, Ordu Ticaret ve Sanayi Odası, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Ordu Ticaret Borsası, Ünye Ticaret ve Sanayi Odası, Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası, Ordu Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu ile Ordu Genç İnovatif Girişimciler Derneği tarafından yürütüldüğünü belirtti.

Projenin toplam bütçesinin yaklaşık 168 bin avro olduğunu söyleyen Şahin, şunları dile getirdi:

"Bu tutarın 20 bin avroluk kısmı Ordu Ticaret ve Sanayi Odası ve Ordu Ticaret Borsası'nın eş finansman katkısıdır. Proje ile 25-50 yaş aralığında yer alan 60 kadın, butik çikolata hazırlama, iş sağlığı ve işçi güvenliği, web tabanlı içerik yönetim sistemleri (e-ticaret) ve girişimcilik olmak üzere 4 ayrı konuda eğitim aldılar."

Girişimcilere fırsat tanıdığı ve böyle bir kurs açtığı için Şahin'e teşekkür eden Vali Balkanlıoğlu, "İş'te Kadınlar Projesi, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilmektedir. Avrupa Birliği'nin çoğunluğu hibe olmak üzere sağladığı bu fonlarından istifade etmek için proje üretmek gerekiyor. Bu fonlardan kim proje üretirse o istifade ediyor. Önce bir proje fikrin olacak. Buna ilişkin kabul edilebilir uygun bir proje üretmek önemli." diye konuştu.

Belçika'ya bulunduğu bir ziyarette, çikolata üretimini yakından görerek bilgi aldığını anlatan Vali Balkanlıoğlu, çikolataların sanatsal eserlere dönüştürüldüğünü ve büyük bir çikolata pazarı olduğunu vurguladı.

Çikolatanın ham maddesinin başında fındığın geldiğini vurgulayan Balkanlıoğlu, şunları kaydetti:

"Çikolata için fındık önemli bir girdi. Memleketimizde de fındık dünyada en fazla üretilen bir mahsul. Çikolatanın ham maddelerinden biri. Biz fındığımızın katma değerini artırmadan dışarıya satıyoruz. Son dönemde sevindirici gelişmeler var. Yarı mamul, mamul yapan fabrikalarımız da bulunuyor. Bu iş için bunun eğitimini vermek, insanları bu konuda moral ve motivasyonla desteklemek, girişimcilik ruhu aşılamak güzel."

Vali Balkanlıoğlu, "Belçika gibi Ordu sokakları da çikolata kokar diye ümit ediyor, çikolata evleri ve çikolata imalatçıları görür gibi oluyoruz." diyerek, projenin hazırlanmasında ve uygulanmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.