ORDU (AA) - Ordu'da kameralı robot sistemi kullanılarak kanalizasyon hatlarının kontrolünün yapıldığı bildirildi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Ordu Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (OSKİ) Genel Müdürlüğünün, gerçekleştirdiği altyapı çalışmalarıyla kamuoyunun takdirini topladığı belirtildi.

Altınordu ilçesinde, çalışmalar kapsamında 10 bin metre kanalizasyon hattının kontrolünün gerçekleştirildiği vurgulanan açıklamada, "Altınordu'da yapımına başlanılan ve 2017 yılı sonunda bitirilecek olan altyapı çalışmalarında inşa edilen kanalizasyon hatlarının kontrolü, kameralı robotlar tarafından yapılarak test ediliyor. Şehrin ihtiyaç duyduğu noktalarda sıfırdan inşa edilen kanalizasyon hatlarının yapımı hızla sürdürülürken, çalışmalarda ciddi yol alan ekipler test ve kontrolleri yaparak imalatı biten hatları işletmeye hazır hale getiriyor." ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, tıkanıklık, taşma ve sızma gibi arıza tespitlerini yapıldığı aktarılarak, şunlar kaydedildi:

"Sistemle kanalizasyon şebeke hatları ve diğer mevcut hatların bağlantı yolları kameralarla görüntülenerek tıkanıklık, sızma ve taşma gibi arızaların kesin ve noktasal olarak tespiti gerçekleştirilirken, yeni yapılan hatlarla birlikte şehrin diğer mevcut altyapısı da kameralar aracılığıyla görüntülenmiş oluyor. Hatlarda sorun olup olmadığı kameralarla görüntüleme yoluyla kolayca tespit edilirken, kameralı robotlar sayesinde yeni hatların eğimi, uzunluğu ve çapı gibi teknik bilgileri de sağlıklı bir şekilde elde ediliyor."