ORDU (AA) - Ordu'da, kar yağışı nedeniyle kapanan yollar ekiplerin müdahalesi sonucu ulaşıma açıldı.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, kentte son günlerde etkisini hissettiren kar yağışları sonrası birçok ilçenin beyaza büründüğü belirtildi.

Kar kalınlığının yer yer 60 santimetreye ulaştığı ilde önlemlerini önceden alan ekiplerin, hazır halde bekleyen iş makineleriyle yaşanan her türlü olumsuz duruma anında müdahale ettiği vurgulanan açıklamada, kent genelinde etkisini artıran kar yağışının ardından ulaşımda aksaklık yaşanmaması için çalışmaların sürdürüldüğü kaydedildi.

Açıklamada, 27 bin 318 kilometrelik yol ağıyla Türkiye'nin en uzun kırsal yol ağına sahip olan Ordu'da, 479 iş makinesi ve 550 personelin görev yaptığı aktarılarak, kar yağışının sahil kesimine göre daha yoğun yaşandığı yüksek kesimlerde yolların açık tutulması için aralıksız olarak çalışıldığına işaret edildi.

Ekiplerin, tuzlama ve küreme çalışmalarına devam ettiği ifade edilen açıklamada, tüm ilçelerde 24 saat nöbette olan karla mücadele ekiplerinin, mahalle muhtarlarıyla kurdukları koordinasyonla birlikte yaşanabilecek olumsuzluklara da hızlı çözümler ürettiği vurgulandı.

Fen İşleri Dairesi Başkanlığınca sürdürülen çalışmalar kapsamında 30 cenaze ve 27 hastaya müdahale edildiği vurgulanan açıklamada, "En yüksek kar kalınlığının yüksek kesimlerde 60 santimetre olduğu ilde ortalama kar kalınlığı ise 30 santimetreye ulaştı. Ekiplerin hızlı müdahaleleri sonrası kapalı mahalle ve grup yolunun bulunmadığı kent genelinde buzlanma olabilecek bölgelerdeki tuzlama çalışmaları da büyük bir titizlikle sürdürülüyor." ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, vatandaşlardan mecbur kalmadıkça karlı havalarda özel araçlarını kullanmamaları, buzlanma tehlikesine karşı dikkatli olmaları istenerek, sürücülerin araçlarına kış lastiği taktırmaları ve mutlaka zincir bulundurmaları gerektiği hatırlatıldı.