ORDU (AA) - KKTC Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin, "Ana vatan Türkiye'de yaşayan her birey, Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın çağrısıyla topun, tüfeğin, silahın, uçağın ve helikopterin karşısında silahsız durup, bunun mesajını bütün dünyaya göstermiştir." dedi.

Ataoğlu, Türkiye Turizm ve Tanıtma Platformunun katkılarıyla Ordu Kültür Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen "KKTC Tanıtım Etkinliği"nde yaptığı konuşmada, programın, tanıtımın yanı sıra iki ülke arasındaki samimiyeti artırmak amacıyla düzenlendiğini söyledi.

Türkiye'de 10 ilde düzenlenecek programın ilkinin Ordu'da yapıldığını belirten Ataoğlu, kente geldikleri için mutlu olduğunu bildirdi.

Ordululardan gelecek dönemde KKTC'den yapılacak uçuşları takip etmelerini isteyen Ataoğlu, "Ordu halkını Kıbrıs'ta görmek, güzelliklerimizi sizlerle paylaşmak istiyoruz. Kıbrıslı kardeşlerimin de Ordu'ya gelerek bu büyüleyici şehri görmelerini istiyorum." diye konuştu.

- FETÖ'nün darbe girişimi

Bakan Ataoğlu, FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Kendini bilmez birtakım kişiler, ana vatan Türkiye'yi bölmeye, parçalamaya ve zarar vermeye çalıştı. 15 Temmuz gecesi yapılan bu hareketin karşısında ana vatan Türkiye'de yaşayan her birey, Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın çağrısıyla topun, tüfeğin, silahın, uçağın ve helikopterin karşısında silahsız durup, bunun mesajını bütün dünyaya göstermiştir."

Darbe girişiminin yaşandığı gece Türkiye'de her bireyin meydanlarda olmasından mutluluk duyduğunu dile getiren Ataoğlu, kendilerinin de KKTC'de geceyi ekran başında gelişmeleri takip ederek geçirdiğini söyledi.

- "Kıbrıs'tan haftada 3 gün sefer düzenlenecek"

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman ise KKTC'den Ordu'ya doğrudan ilk uçak seferinin yapılmasıyla, tarihe tanıklık etme fırsatı bulduklarını belirtti.

Vali İrfan Balkanlıoğlu, ilin ekonomisinin sadece fındığa bağımlı olmaması için turizm çalışmalarına ağırlık verdiklerini dile getirdi.

Ordu'nun "görünür ve bilinir olması" gerektiğine işaret eden Balkanlıoğlu, şunları kaydetti:

"Bu amaçla tanıtım çalışmalarımızı yoğunlaştırdık. Ordu-Giresun Havalimanı en prestijli projelerden biri ve bunun mutluluğunu yaşıyoruz. Uluslararası uçuşlara hazır hale geldi. Suudi Arabistan'dan ilk uçuşlar başladı. Kıbrıs, tarih, doğa, inanç turizmi ve yemekleriyle mutlaka görülmesi gereken nadide yerlerden biri. Kıbrıs'tan ilimize haftada 3 gün sefer düzenlenecek."

Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz ise "İlimizin doğallığını korumak kaydıyla yaptığımız çalışmalarla, Kıbrıs ile birlikte dünyaya da açılmış olduk. Yerel yöneticiler olarak devletimizle, Kültür ve Turizm Bakanlığımızla ilimizin kalkınması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz ve yapılan bu ziyareti çok önemsiyoruz." ifadelerini kullandı.

Programda, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile KKTC halk oyunları ekipleri gösteri sundu. Program, KKTC'nin tanıtımının yapıldığı stantların ziyaret edilmesi ve protokol üyelerine plaket sunumunun ardından sona erdi.