ORDU (AA) - Ordu'da, Kurban Bayramı dolayısıyla bayramlaşma programı düzenlendi.

Ordu Valiliğince, Öğretmenevi'nde organize edilen programda, Vali Seddar Yavuz, AK Parti Ordu milletvekilleri Şenel Yediyıldız ve Ergün Taşcı, CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt ve AK Parti İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca, Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Mehmet Erduğan, İl Jandarma Komutan Vekili Yarbay Mehmet Balcı, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş ile diğer protokol mensupları ve vatandaşlar bayramlaştı.

Vali Yavuz, yaptığı konuşmada, böylesine mübarek bir günde bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Rabbim birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi pekiştirsin. Bu asır bizim, Türkiye’nin, İslam’ın ve Müslümanların asrı olsun." dedi.

Türkiye'nin her zaman mazlumların ve mağdurların yanında olduğunu belirten Yavuz, şunları söyledi:

"Bu ülke etnik kökeni, dini inancı ne olursa olsun tarih boyunca hep böyle olmuş ve böyle olmaya devam ediyor. Bu gerçekten bize de zaten bir Selçuklu’yu, bir Osmalı’yı ve bir Türkiye Cumhuriyeti devletini bahşeden anlayış, bu anlayış. O yüzden, 'Türk kültür ve medeniyetini bir sözcükle ifade et' deseler ben, Türk kültür ve medeniyetini sevgi medeniyeti olarak ifade ederim."

Yavuz, bayram günlerinin kardeşlik, yardımlaşma ve dayanışmayı içinde barındığını anlatarak, şunları kaydetti:

"Biz de valilik olarak yaklaşık 8 bin 149 vatandaşımıza 2 milyon 500 bin lira civarında bayram yardımı yapmak suretiyle onların da bayram sevincine katılmaları konusunda küçük bir katkımız oldu. Bu vesileyle bütün Ordulu kardeşlerimizin, aziz milletimizin, İslam aleminin bayramını tebrik ediyorum. Buraya gelen konuklarımıza ayrı ayrı şükran duygularımı ifade ediyorum. Bu birlik ve beraberlik havasının, kardeşliğin, tüm Türkiye’yi ve dünyayı sarmasını ve huzur, barış getirmesini Yüce Allah’tan niyaz ediyorum."

Vali Yavuz, bayramlaşma programının ardından protokolle İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü ile Huzurevi ve Sevgi Evi'ni de ziyaret etti.