ORDU (AA) - Ordu'da kışın sert geçtiği bölgelerde bahar aylarında bile erimeyen kar yığınları nedeniyle yol açma çalışması yürütülüyor.

Belediye ekipleri, Kabadüz ilçesine bağlı 2 bin rakımlı Çambaşı Yaylası'nda kışın yağan kar sonrası oluşan kürtüklerin (Kuytu yerlere toplanan kar ya da kum yığını) kapattığı oba yollarını açmak için çalışma yapıyor. Yolları kürtüklerden temizleyen ekiplerin çalışmasının bir hafta daha sürmesi bekleniyor.

Kabadüz Belediye Başkanı Yener Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mayıs ayı olmasına rağmen karla mücadele çalışmalarının sürdüğünü belirterek, "Yaylada bazı oba yollarımız kış aylarında yağan karın tipi yapması sonucu kapanmıştı. Şimdi bu yolların açılması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz." dedi.

Türkiye'nin bazı bölgelerinde havaların ısınmasıyla denize dahi girildiğini ancak yörede karla mücadelenin sürdüğünü ifade eden Kaya, "Özellikle besicilerimizin yaylalara başlattıkları göç nedeniyle çalışmalarımıza ağırlık verdik. Birçok obanın yolu kar kürtüklerinden dolayı kapalıydı. Bu yolların ulaşıma açılması için elimizden geleni yapıyoruz." diye konuştu.

Çalışmalara Dereyurt ve Beşiktaş obalarında ağırlık verdiklerini kaydeden Kaya, "Çalışmalarımızın tahmini olarak bir hafta kadar sürmesi planlanıyor. İnşallah hiçbir oba yolumuz kapalı olmayacak. Hepsini ulaşıma açarak besicilerimizin sıkıntı yaşamasının önüne geçeceğiz." ifadesini kullandı.