ORDU (AA) - Ordu'da geçmişten günümüze hayatını kaybeden gazeteciler, mezarları başında anıldı.

Ordu Gazeteciler Cemiyeti, yaşamını yitiren gazeteciler için Güzelyalı Asri Mezarlığı'nda anma programı düzenlendi.

Merhum gazeteciler için dualar okunurken, mezarlarına ise karanfil bırakıldı.

Vali Seddar Yavuz, burada yaptığı konuşmada, gazeteciliğin sıradan bir meslek olmadığını söyledi.

Vefat eden gazetecilerin, yaptığı hizmetlerinin asla unutulmayacağını belirten Yavuz, "Gazetecilik, kamu hizmeti gören bir meslektir. Bu sebeple gazetecilik mesleğini sıradan bir meslek olarak göremeyiz. Bu doğrultuda bizler de vefamızı göstermek zorundayız. Bugün dua etmek üzere rahmetli olan, hakka kavuşan basın mensupları için buradayız. Yaptıkları hizmetler asla unutulmayacaktır ve hayırla yad edilecektir. Mekanları cennet olsun." dedi.

Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş ise hayatını kaybeden gazetecilerin ülkesine ve iline önemli katkılar sunduğunu dile getirdi.

Gerçekleştirilen anma programlarıyla merhum gazetecilere olan vefalarını gösterdiklerini aktaran Tekintaş, "Ülkesine, iline ve çevresindeki sosyal yapıya katkı sunan ve hayatını kaybeden basın camiamızın önemli isimlerini rahmetle anıyoruz. Onlara olan vefamızı ve manevi sorumluluğumuzu yerine getiriyoruz. Hayatını kaybeden tüm gazetecilerimize Allah'tan rahmet, ailelerine ise başsağlığı diliyorum." diye konuştu.

Ordu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Recep Aydın da hayatını kaybeden gazetecilere ahde vefalarını yerine getirdiklerini vurgulayarak, merhum hiçbir gazeteciyi unutmadıklarını ve bundan sonra da asla unutmayacaklarını kaydetti.

Programa, daire müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, merhum gazetecilerin yakınları ile çok sayıda basın mensubu katıldı.