ORDU (AA) - Ordu Büyükşehir Belediyesince, çocukların eğlenceli vakit geçirebilmesi amacıyla oyun parklarıyla ilgili yürütülen projede çalışmaların başladığı bildirildi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, 19 ilçede hayata geçirilmesi planlanan oyun parklarının montajının yapılmaya başlandığı belirtildi.

Proje kapsamında, her ilçeye ikişer adet oyun grubuyla salıncak, tahterevalli, dönen platform ve zıp zıp gibi oyun elemanlarının yerleştirileceği aktarılan açıklamada, Altınordu Tayfun Gürsoy Parkı'nda üç adet oyun grubu ve Saray Mahallesi Saray Park'ta bulunan oyun gruplarının yenileriyle değiştirdiği, Civil Irmağı kıyısındaki çamlık alana ve Cumhuriyet Meydanı'na da iki adet yeni oyun parkı kurulacağı kaydedildi.

Oyun parkı projesi dahilinde 55 adet tren ve kale temalı oyun grubu ile klasik, ahşap ve engelli oyun grubu, 80 adet salıncak, tahterevalli, dönen platform ve zıp zıp alındığı vurgulanan açıklamada, "Oyun parklarının kurulumuyla ilgili çalışmalara Altınordu ilçesinde başlayan ekipler, sahil alanında Mostar Köprüsü'nün hemen yanında bulunan oyun parklarının yerine iki platformlu tren temalı oyun grubu, ikili salıncak, iki adet zıp zıp ve tahterevalli, Ordu Lisesi karşısındaki park alanında ise 6 platformlu kale temalı oyun grubu, ikili salıncak, iki adet zıp zıp ve tahterevallinin montajını gerçekleştirdi." ifadeleri kullanıldı.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz ise Büyükşehir Belediyesi olarak gençlerin gelişimine katkı sağlayacak birçok projeyi hayata geçirdiklerini aktardı.