ORDU (AA) - Ordu'da Ressamlar ve Heykeltıraşlar Derneği kuruldu.

Kısa adı ORDH olan dernek düzenlenen basın toplantısıyla faaliyetlerine başladığını duyurdu.

Dernek Başkanı Mustafa Zengin, kentte çeşitli okullarda görev yapan resim öğretmenleri tarafından kurulan derneğin Ordu'ya hayırlı olmasını temenni etti.

Kısa bir süre içinde derneğin faaliyetlerine başladığını duyuran Zengin, "Derneğimizin amacı Ordu'da yaşayan, yolu Ordu'dan geçen ressam ve heykeltıraşları bünyemizde toplayarak ortak etkinlikler yapmaktır." dedi.

Hem Ordu hem de Türk sanatına katkı sağlamak için yola çıktıklarını söyleyen Zengin, "Üyelerimizin ulusal veya uluslararası sanatsal platformlarda tanıtılması ayrıca kentin hayatına renk katmayı hedeflemekteyiz. Yine ayrıca Ordu'da sanatın yaygınlaştırılması için genç sanatçı adaylarını dernek bünyesindeki sanatsal organizasyonlara dahil etmek istiyoruz." diye konuştu.

Derneğin Başkan Yardımcısı Orhan Zafer ise, böyle bir derneği kurmanın mutluluğu içinde olduklarını belirterek, "Altınordu ilçesi Selimiye Mahallesi'nde kurulan derneğimizin kapısı herkese açıktır." dedi.

Derneğin kurucu üyelerinden Yurder Yorgancı da çok farklı bir dernek olmak için yola çıktıklarını kaydederek, "Önümüzde dönemlerde çok etkinlikler düzenlemeyi planlıyoruz. Dernek adı altında resim sergileri ve yarışmalar düzenlemeyi de planlıyoruz. Tüm ekibi öğretmenlerden oluşan dernek Ordu ilimize hayırlı, uğurlu olsun." ifadesinde bulundu.

Konuşmaların ardından dernek üyeleri pasta kesti.

Başkanlığını Mustafa Zengin'in yaptığı derneğin kurucu üyeleri ise Aslıhan Öztürk, Hüsnü Yakın, Orhan Zafer, Ozan Ertuğrul, Turgut Gökçe, Yurder Yorgancı ve Zerrin Arslan'dan oluşuyor.