ORDU (AA) - Ordu'da, "Seçim Güvenliğinin İzlenmesi" konulu izleme ve koordinasyon toplantısı düzenlendi.

Valilik bünyesinde faaliyette bulunan İl Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi'nde (GAMER), Vali Seddar Yavuz başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda Vali Yavuz, 24 Haziran'da yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimine ilişkin görevlerinin, seçimin huzur ve güven ortamı içinde gerçekleşmesini, vatandaşların özgür ve hür iradesinin sandığa en iyi şekilde yansımasını ve demokratik olgunluk içerisinde gerçekleşmesini sağlamak olduğunu söyledi.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Türk milletinin özellikle seçimlerin sıhhati, vatandaşların özgür ve hür iradesinin sandığa yansıması konusundaki gelişmiş anlayışının, bu konudaki olgunluğu ve tecrübesinin, uluslararası alanda da takdir topladığını vurgulayan Yavuz, şöyle devam etti:

"Bu seçimde inanıyoruz ki vatandaşlarımız, siyasi partilerimiz, adaylarımız büyük bir demokratik olgunlukla hareket edecek, seçimin sıhhati ve güvenirliğine leke düşürecek en ufak davranışın olmayacaktır. Valilik olarak bizim görevimiz de güvenlik birimleri ile beraber bu ortamın en iyi şekilde sağlanmasıdır. Propaganda konusunda olabildiğince geniş, bütün siyasi partilerin ve adayların kendilerini topluma ifade edebilecekleri bir ortamı sağlamak, yine bizim en önemli vazifelerimizden bir tanesidir. Bu konuda bütün kaymakamlarımız tarafımdan talimatlandırılmıştır."

Ramazan ayı dolayısıyla siyasi partilerin, siyasi faaliyetlerini yoğunlukla akşam saatlerine kaydırabileceğini belirten Yavuz, emniyet ve jandarma birimlerinini adayların ve siyasi partilerin propagandalarını güvenli bir ortamda sağlamaları için iftar programları dahil olmak üzere faaliyetlerini yakinen takip ettiğini ve güvenliklerinin en iyi şekilde alındığını aktardı.

Toplantıya, Vali Yardımcıları Adem Öztürk, Ahmet Arık, İl Emniyet Müdürü Mehmet Erduğan, İl Jandarma Komutanı Albay Tolunay Başer, Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanı Hulusi Yılmaz, İl Müftüsü Mürsel Öztürk, İl Sağlık Müdürü Ergün Yanmaz, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Osman Işık, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Ercan Okur, İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Cevat Şahin ve diğer kurul üyeleri katıldı.