ORDU (AA) - Ordu Büyükşehir Belediyesi, sokak hayvanlarına yönelik bakımevi ve otel inşa edileceğini bildirdi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, sokak hayvanları için barınak yapılması talebine duyarsız kalınmadığı kaydedildi.

"Kent Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi, Geçici Bakımevi ve Doğal Yaşam Alanları" isimli proje hazırlandığının kaydedildiği açıklamada, "Fatsa ilçesi için hazırlanan proje hayata geçtiğinde, sokak hayvanlarının bir evi ve tedavi olabileceği bir hastanesi olacak. Devrim niteliğinde sayılabilecek olan Türkiye'nin ilk çevreye duyarlı Hayvan Hastanesi Geçici Bakım Evi ve Hayvan Oteli 19 ilçenin sorununa kökten çözüm olacak. Coğrafi konumundan dolayı Fatsa'ya yapılacak olan projenin görselleri kamuoyu tarafından da takdir gördü." denildi.

Projenin 75 gün içinde tamamlanacağı ve 120 gün içinde ihalesinin yapılarak çalışmalara başlanacağının ifade edildiği açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Mama deposu, hayvan mutfağı, hayvan sahiplendirme ve sosyalleştirme alanı, kedi evi, pitbull ve ilk gelen hayvanlar ünitesi, müşahede ünitesi, küçük, orta, büyük boy ve evden atılanlar ünitesi, hamile ve yavrulu anne ünitesi, uyuz ünitesi ve zoonoz ünitesi, çift tırnaklı hayvanlar ünitesi ve midilli atları gezi alanı, engelli hayvan ve serbest dolaşım alanı üniteleri, araç yıkama ünitesi, hayvan oteli ve ilk gelen köpek kontrol ünitesi gibi onlarca ünite ile idari yapının bulunduğu hastane tüm bu özellikleri ile de Türkiye'de bir ilk olacak."