ORDU (AA) - Altınordu Su Ürünleri Halinin, Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından yenilendiği bildirildi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, su ürünleri halinin, yapılan tadilat ve çevre düzenleme çalışmalarının ardından modern yapıya kavuştuğu belirtildi.

Su ürünleri halinde, deniz ürünlerinin toptan satışının kontrollü ve denetimli olarak yapıldığına dikkat çekilen açıklamada, halde yapılan tadilat ve düzenleme çalışmaları kapsamında öncelikle günlük buz üretim kapasitesi artırılarak halin çevre il ve ilçelerin ihtiyacına cevap vermesinin sağlandığı ifade edildi.

Açıklamada, halde günlük bir ton olan buz üretim kapasitesinin, hizmete alınan buz makinesiyle 5 ton daha artırılarak 6 tona çıkarıldığı vurgulanarak, şunlar kaydedildi:

"Yapılan çalışmaların ardından tesis, 19 ilçeye ve çevre illerden gelen taleplere de cevap vermeye başladı. Avlanan tüm deniz ürününün toplanıp kayıt altına alındığı Altınordu Su Ürünleri Hali, il genelinde bu ürünlerin dağıtımının yapıldığı bir merkez olarak hizmet veriyor. Büyükşehir Belediyesi ve Altınordu İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü denetim ekipleriyle birlikte hem halde hem de hal dışında denetimler yapılarak balıkların avlanma, tazeliğe ve tüketime uygunluğu kontrol ediliyor."

Halde ayrıca çatı ve elektrik tesisatında yenile çalışması ile bina iç ve dış cephe boyasının yapıldığı dile getirelen açıklamada, "Balık alım ve satım işlemlerinin daha iyi yapılması amacıyla bina içerisinde oluşturulan 11 adet büro, balık komisyoncularına tahsis edildi. Bina çevresinde araç park yerleri, toptan satış alanları ve mezat alanı oluşturuldu, dış mekan aydınlatması ve çevre düzenlemesi yapıldı. Mezatların güvenli bir şekilde gerçekleştirilmesi amacıyla farklı noktalara kamera yerleştirilerek satış ve mezat alanının izlenmesine imkan sağlandı." ifadeleri kullanıldı.