ORDU (AA) - Ordu'da tüketiciyi korumak ve bilinçli tüketici kitlesi oluşturmak için zabıta ekiplerince yapılan denetim ile bilgilendirme çalışmalarının sürdüğü bildirildi.

Ordu Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanun kapsamında, belediyelere verilen görevleri yapmak üzere kurulan Zabıta Dairesi Başkanlığı'nın, 19 ilçede tüketicili korumak ve bilinçli bir tüketici kitlesi oluşturmak için yoğun bir çalışma yürüttüğü belirtildi.

Zabıta ekiplerinin, çalışmaların istenilen seviyeye ulaşması amacıyla hem esnafı dolaştığı hem de kurulan stantlarda halkı bilgilendirdiği ifade edilen açıklamada, vatandaşlara bilinçli tüketimle ilgili birçok materyal verilerek, toplumda tüketici hakları konusundaki farkındalığın artırılmasına yönelik çalışıldığı aktarıldı.

Ekiplerin, 15 bin vatandaşla yüz yüze görüştüğüne dikkat çekilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Ocak ayından bu yana iş yeri, alışveriş merkezi, cadde, sokak ve parklarda yapılan faaliyetler ile ilçelerde vatandaşın yoğun bulunduğu noktalara kurulan stantlar sayesinde yaklaşık 15 bin kişiyle yüz yüze görüşülerek bilgi verildi. Diğer taraftan, 2016 yılı içerisinde toplam bin işletmede denetim yapılarak iş yerlerinin mevzuat hükümlerine uygunluğu kontrol edildi. Olumsuzlukların tespit edildiği işletmeler, gerekli düzenlemelerin yapılması için uyarılırken, bu uyarıları dikkate almayan 102 işletme hakkında ise yasal işlem başlatıldı."

Açıklamada, vatandaşların alışverişlerde karşılaştıkları olumsuz herhangi bir durumla ilgili 153 Alo Zabıta hattına bilgi vermeleri istendi.