ORDU (AA) - Ordu Büyükşehir Belediyesi, sinek, sivrisinek ve diğer haşerelere yönelik mücadele çalışmalarına başladı.

Uygulanacak yöntemler ve kullanılacak teknolojik ekipmanlar, belediye binası önünde, düzenlenen törenle tanıtıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, Ordu'da geçmiş yıllarda sürekli sorun olan sivrisineklerle ilgili geçen yıl kayda değer bir şikayet almadıklarını söyledi.

Belediye olarak vektörle mücadele çalışmalarını en üst seviyeye taşıdıklarını belirten Yılmaz, şunları kaydetti:

"Birçok hastalığın bulaşmasına neden olan vektör ile mücadeleyi il genelinde en etkili şekilde yapmak amacıyla üç yıllık hizmet alımı gerçekleştirdik. Türkiye'de ve Avrupa'da örnek olabilecek teknolojiye sahip ekipmanlarla donatılmış, profesyonel bir ekip oluşturduk. Altınordu, Ünye ve Fatsa ilçelerimizde konuşlandıracağımız ekiplerimizle bahar aylarında larva alanlarına, yaz döneminde ise tüm vektörlere karşı 24 araç, 39 personel, 117 ekipman ile il genelinde 700 bin hektar alanda ilaçlama yapacağız."

Yılmaz, vektörle mücadeleyi artırmak amacıyla yapılacak çalışmaların Coğrafi Bilgi Sistemi üzerine aktarılacağını anlatarak, "Üreme alanları, ilaçlama zamanları ve dozları bu sisteme kaydedilmek üzere hangi zamanlarda sinek ve sivrisinek yoğunluğunun olacağı tahmin edilerek gerekli önlemler alınacak. Bu sayede tüm hemşehrilerimiz rahat bir yaz dönemi geçirmiş olacak." dedi.

Konuşmanın ardından vektörle mücadelede kullanılacak araç ve ekipmanların incelenmesiyle tören sona erdi.

Törene, Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, AK Parti Ordu Milletvekili Oktay Çanak, daire müdürleri ile belediye personeli ve çok sayıda vatandaş katıldı.