ORDU (AA) - Ordu'nun Altınordu ilçesinde bir binanın çatı katında çıkan yangının aynı kattaki diğer dairelere sıçraması sonucu 3 ev kullanılamaz hale geldi. 

Şarkiye Mahallesi Barbaros Caddesi'nde 4 katlı bir binanın çatı katında henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Yangının kısa sürede aynı kattaki diğer dairelere sıçraması sonucu 3 ev alevler içinde kaldı.

Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen Ordu Büyükşehir Belediyesine ait itfaiye ekipleri yangını söndürmekte güçlük yaşadı. Çevre ilçelerden ve Giresun'un Bulancak ilçesinden de takviye olarak itfaiye ekipleri sevk edildi. 

Yangın, yaklaşık 2 saatlik çalışmanın ardından söndürülürken, üç daire tamamen kullanılamaz hale geldi. 

Dumandan etkilenen bazı vatandaşlar ile itfaiye erlerine ambulanslarda müdahale edildi.

- Yangın sırasında arbede yaşandı 

Öte yandan, yangın söndürme çalışmaları sürerken, itfaiyenin yangına geç müdahale ettiğini öne sürerek, itfaiye ekibine saldırmak isteyen kişiler emniyet şeridini geçmek istedi. Polis ekipleri ile emniyet şeridini geçmek isteyenler arasında arbede yaşandı. Bir vatandaş arbede sırasında yere düşerken, gerginlik çevredeki diğer vatandaşların araya girmesiyle son buldu. 

Olay yerine gelen Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, yaptığı açıklamada, yangının başından sonuna kadar itfaiye ekiplerinin büyük gayret ve özveri gösterdiklerini belirterek, "Ekiplerimiz yangın ihbarından 4 dakika sonra olay yerine intikal ettiler ama yanlış park edilen araçlar işlerini biraz zorlaştırdı. Yangının çıkış sebebini henüz bilmiyoruz. Arkadaşlar gerekli çalışmaları yapıyor. Ancak gerek belediyemiz olsun gerek valiliğimiz olsun evleri yanan vatandaşlarımıza gerekli desteği verecek. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın" diye konuştu.

Yılmaz, yangına sekiz itfaiye aracı ile müdahale edildiğini sözlerine ekledi.