ORDU (AA) - Ordu'da 15 aylık sürede tamamlanması beklenen alışveriş merkezinde, bin 500 kişi istihdam edilecek.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, temel atma süreci ve hafriyat işlemlerinin başladığı Ordu Park AVM projesinde incelemelerde bulundu.

Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, Ordu'ya AVM projesini kazandırmak için çalışmaların tüm hızıyla sürdüğünü söyledi.

Altınordu ilçesi Akyazı Mahallesi'ne yapılacak Ordu Park AVM'nin şehrin sosyal hayatına önemli katma değer katacak ciddi bir yatırım olduğuna dikkati çeken Yılmaz, bölgenin en önemli AVM'lerinden biri olacak tesisin, 15 aylık süre içerisinde Ordu'nun ihtiyacını karşılamaya başlayacağını dile getirdi.

Yılmaz, hafriyat işlemlerinin 18 araçla yaklaşık 1 ayda tamamlanacağını ifade ederek, "Ordu Park AVM, bölgenin en önemli alışveriş merkezlerinden biri olacak. Bin 500 hemşehrimize istihdam sağlayacak proje, 46 bin metrekare kiralanabilir alanıyla yeni bir cazibe merkezi olacak." dedi.

AVM'de yaklaşık bin 800 araçlık kapalı otopark olacağını kaydeden Yılmaz, "AVM'de ayrıca sinema salonu, bin kişilik kültür merkeziyle özellikle hafta sonları ve yağmurlu günlerde ziyaretçi akınına uğrayacak, şehrin sosyal hayatına önemli katma değer katacak ciddi bir yatırım olacak." ifadesini kullandı.

Yılmaz, AVM inşaatında yaz kış demeden yoğun inşaat süreci yürütüleceğini belirterek, şunları söyledi:

"Mülkiyeti tamamen Büyükşehir Belediyesine ait ve belediyeden tek kuruş çıkmadan yaklaşık 40 milyon dolarlık bir yatırımla devasa bir tesis hizmete girmiş olacak. Büyükşehir de bu projeden ciddi kira geliri elde etmiş olacak. Ordulu hemşehrilerimiz de bu tesisten sonuna kadar istifade etmiş olacak. Hayırlı olsun."