ORDU (AA) - Ordu'nun Perşembe ilçesinde, Ramazan Bayramı'nda yaşanan sel nedeniyle zarar gören spor tesisleri için 690 bin lira ödenek aktarılacağı bildirildi.

AK Parti Ordu Milletvekili Oktay Çanak, yaptığı yazılı açıklamada, Perşembe'de şiddetli yağışın ardından spor salonu ve sentetik çim sahanın zarar gördüğünü anımsattı.

Yaşanan sel felaketi sonucu spor salonu ile sentetik çim sahanın adeta "çamur deryasına dönüşerek" kullanılmaz hale geldiğini belirten Çanak, tesislerin bakım ve onarımı için gerekli olan ödeneğin aktarılması amacıyla bir süredir Gençlik ve Spor Bakanlığı nezdinde temaslarda ve girişimlerde bulunduklarını aktardı.

Perşembe Spor Salonu ve sentetik çim sahanın aktif olarak kullanılan tesisler olduğunu vurgulayan Oktay Çanak, "Perşembe Spor Salonu'nda 2016 yılında sel felaketine kadar 340 müsabaka oynandı. Yine amatör futbol maçların oynandığı sentetik çim sahada ise 62 futbol karşılaşması oynandı. Ordu'ya yakın olduğu için birçok alternatif müsabaka, ulusal ve il müsabakaları Perşembe ilçemizde yapılıyor. Bu anlamda aktif kullanılan bu iki tesisimizin bakım ve onarımının yapılması için Gençlik ve Spor Bakanlığında yaptığımız girişimlerden olumlu sonuçlar aldık." ifadeleri kullanıldı.

Çanak, Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç ile yapılan görüşme sonucunda Spor Genel Müdürlüğüne talimat verildiğine işaret ederek, "Ramazan Bayramı'nda yaşanan sel felaketi sonucu kullanılmaz hale gelen spor tesislerinin bakım ve onarımının yapılması için Spor Toto Teşkilatından 690 bin TL ödenek aktarılacak. Bu iki tesisimizin sel felaketi sonucu kullanılmaz hale gelen parke zemini ve çim sahası en kısa sürede yeniden yapılacak ve gerek amatör, gerekse ulusal, hatta uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yapacaktır." değerlendirmesinde bulundu.