ORDU (AA) - Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Mevlüt Aydın, Ordu'da geçen ay sel meydana gelen alanlarda incelemelerde bulundu.

DSİ Samsun 7. Bölge Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Aydın'ın, Genel Müdür Yardımcısı Murat Dağdeviren, DSİ Samsun 7. Bölge Müdürü Nazmi Koçak ile beraberindeki heyet ile yaşanan sele ilişkin Ordu'da incelemelerde bulunduğu belirtildi.

DSİ 75. Ordu Şube Müdürlüğünde 8-10 Ağustos'ta yoğun yağış sonucu meydana gelen taşkının zararları ve riski ortadan kaldırmak için yapılan çalışmalar hakkında bilgi alan Aydın'ın daha sonra Ünye ilçesine geçerek çalışmaları yerinde incelediği anlatıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Aydın, DSİ olarak etkili yağışın başladığı andan itibaren taşkın tehdidi bulunan alanlara iş makinesi sevki yapılarak çalışmalara hemen başlandığını vurguladı.

Ünye Cevizdere Irmağı'nın yağışlarla maksimum debiye çıktığını vurgulayan Aydın, "Taşkın sahasında acilen idaremizce çalışmalara başlanmıştır. Bölgede idari imkanlarla sedde tanzimi yapılarak taş tahkimat çalışmaları devam etmektedir. Ünye ilçe merkezinden geçen Tabakhane Deresi'nde yağışların kesilmesi ve su seviyesinin düşmesiyle derenin memba yönünde taşkınla gelen rusubatın temizlenmesi amacıyla makineli çalışma başlatılmıştır." ifadelerini kullandı.

Aydın, Fatsa Organize Sanayi Bölgesi'ni yamaç sularının ve çevresindeki kuru derelerin taşmasıyla su bastığına, bu bölgede arazi sularının yönlendirilmesi için kuşaklama kanalı açıldığına işaret etti.

Çaybaşı ilçesindeki Kurudere'nin taşması sonucu Çaybaşı-İkizce yolunda Kurudere Köprüsü'nün yıkıldığı ve yolun trafiğe kapandığı kısımda ulaşımı sağlamak amacıyla çalışmalar yapıldığını anlatan Aydın, Perşembe ilçesi Medreseönü Mahallesi içinden geçen Kalındeğirmen Deresi'nin taşmasıyla dere boyu devam eden grup yolunun trafiğe kapandığına, derede tıkanmış menfezlerin açılarak su seviyesinin düşmesi sonrasında taşkınla gelen rusubatın temizlenerek taşındığına dikkati çekti.

Aydın, İkizce ilçesi Akçay Deresi'nde su seviyesinin düşmesiyle söz konusu kısımda bozulan seddelerin yeniden tanzimi için makineli çalışma başlatıldığını aktardı.

Bu çalışmalar sırasında DSİ 75. Şube Müdürlüğünde görevli idareci, mühendis, tekniker, operatör, şoför olmak üzere 30 personel dışında DSİ Samsun 7. Bölge Müdürlüğünden de 20 personelin etkin görev yaptığını belirten Aydın, "Bizler de yapılan ve devam eden çalışmaları yerinde inceleyerek çalışmalar hakkında bilgi aldık. Çalışmalarda emeği geçen bütün personelimize teşekkür ediyorum." ifadesini kullandı.

Aydın'a incelemelerinde Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Engin Tekintaş, Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney ve Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar'ın da eşlik ettiği kaydedildi.