ORDU (AA) - Sağlık Bakanı Recep Akdağ, AK Parti Ordu Gençlik Kollarınca organize edilen yardım kampanyası kapsamında, içinde makarna, un ve insani yardım malzemesi bulunan tırı, Halep'e uğurlama törenine katıldı.

Fatsa ilçe meydanında düzenlenen törende konuşan Bakan Akdağ, iki gündür Ordu'da programlara katıldığını anımsattı.

Akdağ, AK Partili gençler tarafından Halep için düzenlenen yardım kampanyası karşısında mutlu olduğunu dile getirerek, "Cenab-ı Hak bu tırın içini dolduranların niyetini kabul buyursun. Bütün kardeşlerimize bu tırın dolması için verdiği gayretlerden dolayı gerçekten kendilerine teşekkür ediyoruz." ifadesini kullandı.

Bütün bu tırların Türkiye Cumhuriyeti ve Türk milletinin Suriye'ye, Halep'e ve bütün mazlum milletlere uzattığı yardım elinin, Türk milletinin asaletini gösterdiğini vurgulayan Akdağ, "Biz bu asalete sahip çıkmaya, bu mirası bu şekilde devam ettirmeye mecburuz, mahkumuz. Suriye'deki insanlarımız bizim kardeşlerimiz, bir şekilde Türkiye'ye sığınmış olanlar bizim kardeşlerimiz, Suriye'nin sınırları içerisinde zalimlerin zulmü karşısında muhtaç hale gelenler de bizim kardeşimiz." diye konuştu.

Akdağ, Ordu Gençlik Kolları Başkanı Onur Yurt'tan da bilgi alarak, şöyle devam etti:

"Aldığım bilgiye göre, bu tırda 10 ton makarna, paketler halinde 100 çuval un ve bunun dışında giyim malzemeleri olmak üzere insani yardım malzemeleri var. İnşallah Halep ve Suriye'deki kardeşlerimiz bu zulümden bir an önce kurtulsunlar. Biz Türkiye olarak elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz." dedi.

Konuşmanın ardından yardım tırı dualarla uğurlandı.