ORDU (AA) - Ordu'da 8-10 yaş arası çocuklar, tüm ihtiyaçların Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılandığı eğitimlerle kayak sporunu öğreniyor.

Belediyenin iştiraklerinden ORBEL AŞ ve Ordu Kayak Kulübü iş birliğinde Kabadüz ilçesine bağlı 2 bin rakımlı Çambaşı Yaylası'ndaki Kış Sporları ve Kayak Merkezi'nde verilen eğitimlere 8-10 yaş grubu çocuklar katılıyor.

Eğitimde çocukların ulaşım, kıyafet ve kayak takımı ücretsiz karşılanıyor. Alanında uzman antrenörler tarafından verilen eğitimlerle çocuklar hem kayak yapmayı öğreniyor hem de karda eğlenme fırsatı yakalıyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler, makamında gazetecilere, çocuklara kayak sporunu tanıtmak ve sevdirmek amacıyla ücretsiz kayak eğitimleri düzenlediklerini söyledi.

Çocukların mutluluğunu kendi mutluluğu olarak gördüğünü dile getiren Güler, "Kış sporlarını Ordu'muza alıştırmayı ve genç kardeşlerimizi bu spora kazandırmayı arzu ediyoruz. Bu amaçla 8-10 yaş arası 80 öğrencimize kayak eğitimi veriyoruz. Çok yoğun bir ilgi oldu. Çocuklarımızla birlikte ebeveynlerinin taşınması, kayak kıyafetlerinin verilmesi ve eğitimlerini biz karşılıyoruz." dedi.

Güler, kış sporlarıyla ilgili Ordu'nun yeni bir çekim merkezi haline gelmek üzere olduğuna da dikkati çekerek, "Bu yoğun ilgiyle birlikte başta Çambaşı Yaylası olmak üzere birçok yaylamızda kış turizmi aktif hale geldi. Bu konuda gençlerimizi ve çocuklarımızı canlı tutarak kış sporlarına hazırlamak istiyoruz." diye konuştu.