İstanbul’da yoğun bir nüfusa sahip olan Ordulular İstanbul Maltepe’de Ordu Dernekler Federasyonu (ORDEF) tarafından düzenlenen “Ordu Tanıtım Günlerinde” bir araya geldiler. Tanıtım günleri etkinliği 6 Kasım Pazar günü geç saatlere kadar devam edecek.
İstanbul Maltepe sahili iller arası kültürel etkinliklere devam ediyor. Tanıtım günleri etkinliklerine bu kez Ordu iline ev sahipliği yaptı. Ordulular damak tadı lezzetleri, yöresel ürünleri İstanbul’un taşı toprağı altın diyerek doğdukları memleketlerini bırakarak geldikleri İstanbul Maltepe’de memleket özlemi gideriyorlar.
Ordu tanıtım günlerinde birçok lezzet katılımcılar tarafından yoğun ilgi gördü. Ordu yöresine ait, fındık, gözleme, kara lahana, madımak Ordu tanıtım günlerine gelenlerin ikramlarına sunuldu. Ordu yöresine ait bir ürünün tanıtıldığı Ordu günlerinde en çok dikkat çekeni ise “Mesudiye Isırgan Çorbası” oldu.

İŞ VE SİYASET DÜNYASI GÖZETMEDEN BİR ARAYA GELDİ
Ordu Tanıtım günleri açılı mehteran takımı eşliğinde iş ve siyaset dünyasından isimlerin katılımı ile 3 Kasım Perşembe günü Maltepe sahilinde açılışı yapıldı. Açılışa, Başbakan yardımcısı Numan Kurtulmuş, Ordu Büyükşehir belediye başkanı Enver Yılmaz, Ordu valisi İrfan Balkanlıoğlu, Beşiktaş belediye başkanı Murat Hazinedar, Ordu ilçe belediye başkanları ve bir çok isim katıldı. Ordulu yöresel sanatçılarında sahne aldığı Ordu Tanıtım günleri katılımcılar tarafından büyük beğeni kazanmaya devam ediyor.

"ORDU BURADA DEDİK, ORDU BURADA OLDU"
Ordulu Dernekler Federasyonu (ORDEF) Başkanı Ali Çelik “ Ordulu hemşerilerime gerçekten ne kadar teşekkür etsek azdır. Ordu burada dedik ve İstanbul başta olmak üzere binlerce hemşerimiz buraya gelerek bizlere büyük destek oldular.Bize bu anlamda maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen tüm değerlere tekrar teşekkür ederim. 6 Kasım Pazar günü geç saatlere kadar buradayız. Yöresel yiyecek ve içeceklerimizi hep birlikte tadalım” dedi.
(İHA)