BAYBURT (AA) - Bayburt Üniversitesi tarafından, Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi (TANAP) Sosyal ve Çevresel Yatırım Programları kapsamında yürütülen "Organik Arıcılığın Geliştirilmesi ve Yaygınlaştırılması" Projesi'nde 50 aileye arılı kovan ile arıcılık malzemesi dağıtıldı.

Demirözü Meslek Yüksekokulu'ndaki programa, Vali Ali Hamza Pehlivan, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, Demirözü Kaymakamı Ali Erdoğan, Demirözü Meslek Yüksekokulu Müdürü Doktor Öğretim Üyesi Yaşar Erdoğan ile proje kapsamında arıcılık eğitimi alan kişiler katıldı.

- "Yıllık bin tonun üzerinde bal üretir durumdayız"

Vali Pehlivan, burada yaptığı konuşmada, Bayburt'un her alanda projelerle buluşması ve bu projelerin daha ileri noktalara taşınmasıyla ilgili çalışmaların devam ettiğini söyledi.

İl genelindeki kamu yatırımlarının belirli programlar dahilinde devam ettiği dile getiren Pehlivan, bunun yanında yine yatırımcı ve eğitimci kurumlar aracılığıyla da geliştirilen çeşitli projelerle vatandaşlara sosyo-ekonomik destek sunulduğunu ifade etti.

Pehlivan, bu bağlamda Bayburt Üniversitesi ile TANAP'ın yaptığı projenin de bunun bir örneği olduğuna dikkati çekerek, "Biz yıllık bin tonun üzerinde bal üretir durumdayız. Bunun yanında da kovan sayımız son 5 yılda 23 binlerden 70 binlere çıkmış." dedi.

Bu tür projelerin Bayburt adına sevindirici olduğu kadar vatandaşların da bu projelere ilgi göstermesinin önemli olduğunu anlatan Pehlivan, tüm Bayburtlulara bu tür projelere gösterdikleri ilgi nedeniyle teşekkür etti.

- "Projenin sürdürülebilir olması arzusundayız"

Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun da üniversitenin kurulduğu günden itibaren Bayburt ile yakından ilgilenmesi gerektiğini savunduklarını vurgulayarak, TANAP Projesini hazırlayarak bu aşamaya getiren Demirözü Meslek Yüksekokulu Müdürü Doktor Öğretim Üyesi Yaşar Erdoğan ile Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölüm Bakanı Doç. Dr. Ümmügülsüm Erdoğan'a teşekkür etti.

Projenin sürdürülebilir olması arzusunda olduklarını belirten Coşkun, Bayburt Üniversitesinin yine çeşitli alanlarda projelerinin olduğunu, onları da etap etap kamuoyuna duyuracaklarını kaydetti.

Konuşmaların ardından, proje kapsamında Demirözü'ne bağlı Damlıca, Kalecik, Beşpınar ve Otlukbeli köyleri ile ilçe merkezinden eğitimlerde başarılı olan 50 aileye 5'i arılı 10 kovan ve aracılık malzemeleri teslim edildi.