TRABZON (AA) - Trabzon'da "Organik Tarımın Yaygınlaştırılması ve Kontrolü Projesi" kapsamında çilek fidesi dağıtımı yapıldı.

Trabzon Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, proje kapsamında Akçaabat ilçesinde organik çilek üreticilerine taze çilek fidesi ve organik sıvı gübre dağıtımı yapıldığı belirtildi.

Akçaabat ilçesinde yapılan dağıtım töreninde, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Cahit Gülbay, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Tamer Kazaz, Akçaabat İlçe Müdürü İbrahim Nezir ve konu uzmanı teknik personelin katıldığı ifade edildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

''İlçemizde üç yıl süre ile uygulanacak olan proje kapsamında, 17 üreticimize 20 dekarlık çilek bahçesi için 80 bin taze çilek fidesi ve 810 litre organik sıvı gübre dağıtımı gerçekleştirilmiştir. Ayrıca 3 yıl süre ile her yıl yenilenmek üzere kontrol sertifikasyon kuruluşu denetim ücretleri de bakanlığımız tarafından karşılanacaktır.''

Açıklamada, organik tarımın önemine vurgu yapılarak, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Gülbay'ın da şu ifadelerine yer verildi:

''Pazar değeri yüksek ürünler yetiştirerek çiftçilerimizin daha fazla gelir elde etmeleri için bu tür örnek projelerin yaygınlaştırılması gerekiyor. Çiftçilere yeni üretim sezonunda bereketli ve kaliteli ürünler yetiştirmelerini temenni ediyoruz.''