GÜMÜŞHANE (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Bizim milletimiz hürriyetine aşıktır asla esarete boyun eğmez" dedi.

Bakan Eroğlu, Zafer Meydanı'nda düzenlenen Gümüşhane'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yıl dönümü törenine katılarak, vatandaşlara hitap etti.

Gümüşhane'nin kurtuluş gününü kutlayan Eroğlu, "Bizim milletimiz hürriyetine aşıktır asla esarete boyun eğmez. Çünkü bizim milletimiz asil bir millet. 97 yıl önce de kahraman Gümüşhaneliler bütün bu dağlarda destan yazdılar ve hürriyetlerini kazandılar" diye konuştu.

Eroğlu, bu vesileyle milleti ve bayrağı için canını feda eden şehitlere Allah'tan rahmet diledi.

Ülkenin daha fazla kalkınması için birlikte çalışılması gerektiğine işaret eden Eroğlu, "İnşallah şanlı bayrağı en iyi şekilde dalgalandırmak ve bu milleti daha büyük hedeflere ulaştırmak için hep birlikte çalışacağız. Çünkü bu millet büyük bir millettir" ifadelerini kullandı.

Kutlamalarda halk oyunları ekiplerinin horon gösterilerini ve jandarmaya ait "Ezen" adlı mayın arama köpeğinin gösterisini izleyen Eroğlu, halk oyunları ekibiyle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Etkinliklere, Vali Yücel Yavuz, AK Parti Gümüşhane Milletvekilleri Feramuz Üstün ve Kemalettin Aydın ile Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen de katıldı.