ORDU (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun Ordu'ya tesis edilen 3 tesisten 1'inin açılışını, 2 adet tesisin ise temelini atacağı bildirildi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği'nden yapılan açıklamada, Bakan Eroğlu'nun 11 Haziran saat 16.30'da toplu temel atma ve açılış törenine katılacağı belirtildi.

Ordu Büyükşehir Belediyesi önünde düzenlenecek törende 35 milyon liralık 3 adet tesisinin temelinin atılacağı ve açılışının gerçekleştirileceği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Açılışı gerçekleştirilecek tesis, Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü tarafından Ordu'ya kazandırılacak. Prof. Dr. Veysel Eroğlu, ayrıca Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından yapılması planlanan 1 adet ve Orman Genel Müdürlüğünce yapılacak 1 adet tesisin de temelini atacak. Temeli atılacak ve açılışı yapılacak tesislerle 2 bin dekar alanda ağaçlandırma yapılacak, 20 bin 500 dekar alanda erozyon kontrolü çalışması yapılacak. 11 adet orman mahallesi ve 200 adet aile-kooperatif desteklenecek. 192 kilometre orman yolu inşa edilecek. Ayrıca 1 mahalle taşkınlardan korunacak. Ordu'da düzenlenecek merasimde yine 5 aileye gelir getirici tür, 10 aileye de ORKÖY sertifikası verecek olan Prof. Dr. Eroğlu nar, hurma, ıhlamur, karayemiş ve sarıçam fidan türlerinden oluşan toplam 2 bin 500 adet fidanı da vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtacak."

Açıklamada, Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından bugüne kadar Ordu'ya 1 milyar 400 milyon liralık yatırım yapıldığı da ifade edildi.