BOLU (AA) - Doğa Koruma ve Milli Parklar, ormandan kestane ve mantar toplayanları "Ayı" saldırılarına karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Bolu merkez ile Mudurnu, Seben ve Kıbrısçık ilçesinde ormanlık alanda mantar, kestane ve yemiş toplayan 4 kişi ayının saldırısına maruz kaldı.

Saldırı sonucu 3 kişi hafif şekilde yaralanırken, Seben ilçesinde bir kişi ise vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanarak Bolu İzzet Baysal Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Bolu Şube Müdürlüğü ekipleri, yaban hayatı popülasyonunun yapılan av koruma çalışması ve vatandaşın doğaya sahip çıkmasıyla büyük bir artışın yaşandığını belirtti.

Ormandan mantar ve kestane toplamak isteyenleri ayılar konusunda uyaran yetkililer, şu bilgileri aktardı:

"Ormanın iç kısımlarına fazla ilerlemeden kestane yada mantar toplanmalı. Tek kişi ile kesinlikle gidilmemeli. Orman içerisinde ilerlerken mutlaka sesli bir şekilde ilerlenmeli. Ayı ile karşılaşıldığında gözlerine bakmadan bölgeden koşmadan hızlı yürüyerek uzaklaşmalı. Koşarak kaçmaya çalışılmamalı. Ayı ile temas olduğu takdirde sesiz bir şekilde yüzüstü yere yatılmalı. Kalbe ve yüze gelecek olan darbeden korunulması gerek. Saldırı esnasında her hangi bir yaralanma durumunda da sağlık ekiplerini arayarak yardım istenmeli."