TRABZON (AA) - Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, kent merkezindeki mahallelerin temizlik açısından ayrı ayrı elden geçirilmesi için bir çalışma başlattıklarını bildirdi.

Genç, yaptığı yazılı açıklamada, belediye ekipleri tarafından "mahallem temiz kalsın" sloganıyla yürütülen temizlik çalışmalarını yerinde incelediğini belirterek, halk için yapacakları en önemli icraatın temiz su ve temiz çevreyi sağlamak olduğunu vurguladı.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'nun görev yaptığı dönemde  "en temiz şehir" unvanı kazanıldığını anımsatan Genç, "Bütün mahallelerimizin temizlik açısından ayrı ayrı elden geçirilmesi için bir çalışma başlattık. Bir taraftan rutin temizlik hizmetlerini yürütürken diğer taraftan da her mahallemizi lokal olarak ele alıp temizliği, bakımı, varsa eksiğinin giderilmesi adına başlattığımız bir çalışma" ifadelerini kullandı.

Temiz bir çevrede yaşamanın dayanışma ile sağlanabileceğini ifade eden Genç, şunları kaydetti:

"Vatandaşımızı temiz bir çevrede yaşatmak gibi görevimiz var. ‘Temizlik imanın yarısıdır’ inancına da sahip olarak bu noktada en önemli işimiz ve en önemli sorumluluğumuz bu. O nedenle bu amaca hizmet eden bütün ekip arkadaşlarıma başarılar diliyorum ve hepsini ayrı ayrı tebrik ediyorum. Halkımızdan ricamız ekip arkadaşlarımızın belirttiği saatte mutlaka belirtilen yerlere çöplerini bırakırlarsa biz daha rahat çalışacağız."