TRABZON (AA) - Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Mevlid Kandili dolayısıyla mesaj yayımladı.

Genç, mesajında, bir kez daha Mevlid Kandili'ni idrak etmenin mutluluk ve sevincini yaşadıklarını belirterek, şefkat, merhamet ve sevgi peygamberi Hz. Muhammed'in doğumuyla dünyayı şereflendirdiğini ifade etti.

Hz. Peygamberi insanlığa anlatmanın bütün Müslümanların görevi ve Allah'a karşı kulluk vazifesi olduğunu vurgulayan Genç, şunları kaydetti:

"Bugün, tüm insanlık Hazreti Peygamberin çağlar üstü örneklik ve rehberliğine her zamankinden daha fazla muhtaçtır. Resuli Ekrem'in rehberliğini tüm insanlığa tanıtacak olanlar da hiç şüphesiz Müslümanlardır. Hz. Peygamberimizin bütün insanlığa hüsnü misal teşkil eden eşsiz rehberliğini en güzel şekilde anlatmak Yüce Rabbimize olan kulluk vazifemizin en önemli payesidir. Yüce dinimiz İslam'ı en veciz şekilde yaşayan ve bize en sarih şekilde tanıtan kutlu Peygamberimiz Hz. Muhammed'in doğumu vesilesiyle idrak ettiğimiz Mevlid Kandili'ne ulaşmanın huzurunu, saadetini, sevincini ve heyecanını yaşıyoruz. Bu vesilelerle bütün Müslüman aleminin Mevlid Kandili'ni tebrik ediyor, Yüce Mevla'dan Mevlid Kandili'mizin hayırlar getirmesini niyaz ediyorum."