TRABZON (AA) - Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Genç, mesajında, halk iradesine dayalı Cumhuriyet rejiminin 97 yıl önce bugün halkın seçtiği temsilcilerden oluşan Türkiye Büyük Millet Meclisi kararıyla ilan edildiğini belirtti.

Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarının önderliğinde yek vücut olan Türk milletinin emperyalist ülkelere karşı vermiş olduğu özgürlük mücadelesinin tarihte eşi benzeri olmadığının altını çizen Genç, şunları kaydetti:

"Art arda süren savaşlardan yorgun çıkan Türk milletini boyunduruk altına almak gibi bir gaflete düşen emperyalist ülkelere karşı adeta kahramanlık destanı yazdık. Bütün yokluklara ve imkansızlıklara rağmen, Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları dünyadaki bütün mazlum milletlere bağımsızlıklarına kavuşma yolunda eşsiz bir örnek sunan İstiklal Savaşımızda, Türk milletinin göstermiş olduğu cesaret ve eşsiz kahramanlığı, halk iradesine dayanan Cumhuriyet rejimini ilan ederek taçlandırdı."

Cumhuriyetin ilan edildiği 29 Ekim 1923'ten beri yıllar geçtikçe daha da güçlenerek halkın gönlünde çok müstesna bir yer edindiğini vurgulayan Genç, "Temeli sağlam köklere ve sarsılmaz bir iradeye dayanan Türkiye Cumhuriyeti, bir asra yaklaşan geçmişiyle kendi coğrafyasında bulunan ülkelere hala rol model olmayı başarabilen tek demokratik devlettir. Ecdadımızın büyük fedakarlıklarla bize emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti'ni korumak ve daha güçlü bir geleceğe taşımak hepimizin görevidir. Bu vesilelerle 97'nci yıl dönümüne ulaştığımız 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı bir kez daha coşku, sevinçle ve gururla kutluyoruz." ifadelerini kullandı.