DÜZCE (AA) - Düzce Mehmet Akif İnan Hafız İmam Hatip Ortaokulu (İHO) öğrencilerinin "Robotik Fen Deneyleri" çalışması yürüttüğü bildirildi.

Okuldan yapılan yazılı açıklamada, okul bünyesinde kurulan robot takımında görevli öğretmenler öncülüğünde atölye çalışmaları yapıldığı ifade edildi.

Takım öğrencileri ve öğretmenleri tarafından hazırlanan farklı projelerin Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumunca (TÜBİTAK) desteklendiğinin aktarıldığı açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Yaz boyunca hafızlık yapan öğrencilerimizle kodlama dersi yaptığımız atölyemizde gelişen ve dönüşen dünyaya da önemli bir değer olan Stem & Maker Fest/Expo 2016 hareketine hazırladığımız 'Robotik fen deneyleri' atölye çalışması ile katıldık. Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen Türkiye’nin tek STEM etkinliği olan Stem & Maker Fest/Expo 2016 organizasyonu, Türkiye’nin dört bir yanından gelen 10 binden fazla kişinin katılımıyla gerçekleşti. İki gün süren etkinliğe, Düzce Mehmet Akif İnan İmam Hatip Orta Okulu Robot Takımı öğretmenleri 'Robotik fen deneyleri' atölye çalışmaları ile katıldı. Görevli öğretmenlerimiz, diğer katılımcılara, robot atölyesinde tasarladıkları özgün robotik deneyleri anlattılar. Yaratıcılığın ön planda olduğu etkinliklerde katılımcılar kendi yaratıcıklarını kullanarak hazırladıkları düzenekleri test ettiler. Robot takımı tarafından tasarlanan deneylerin dikkat çekici olması ve atölyede keyifli zaman geçiren katılımcıların beğenisi topladı."

Açıklamada, Hafız İHO öğrencilerinin insanların günlük yaşamında hayatlarını kolaylaştıracak projeler üzerinde çalıştıkları ifade edildi.