AMASYA (AA) - Amasya Üniversitesi öğretim üyeleri tarafından "TÜBİTAK Destekli Doğa ve Bilim Eğitimi Projesi" kapsamında 160 ortaokul öğrencisine doğa ve bilim eğitimi verildi.

Amasya Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Duygu Kılıç’ın yönettiği projede öğrencilere, doğal dünyayı anlamaları için farklı doğa ortamlarında deney ve gözlemler yaptırıldı.

Kılıç, AA muhabirine, projede amaçlanan hedeflere ulaşabilmek için alanlarında uzman kişiler tarafından fizik, kimya, biyoloji, matematik, sanat gibi alanlarda disiplinler arası etkileşimler içeren etkinlikler hazırlandığını söyledi.

Öğrencilerin yaratıcılık ve estetik becerisini geliştirmek için bu tür somut projelerin daha verimli olduğunun altını çizen Kılıç, "Etkinlik öncelerinde öğrencilere yaratıcı drama etkinlikleri yaptırılarak yaratıcılık ve estetik becerisi, iletişim becerisi gibi özelliklerin gelişmesine katkı sağlanmaya çalıştık. Geleceğin bilim insanı olmaya aday öğrenciler bilim insanları ile bir arada karşılıklı etkileşim içinde bulunmuşlar ve öğrenciler bilimin güler yüzü ile tanışmışlardır. Öğrencilerin bu etkinlikler sayesinde bilimi, bilim üreten kişilerden, doğrudan öğrenmeleri sağlanmaya çalışıldı." ifadelerini kullandı.