ÇORUM (AA) - Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemi kapsamında ortaokul 8'inci sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen birinci dönem ortak sınavların ilk oturumu Çorum'da yapıldı.

İl genelinde toplam 124 merkez ve 645 salonda gerçekleştirilen sınavlara toplam 8 bin 442 öğrenci katıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, 23 Nisan Ortaokulu'nu ziyaret ederek, sınava giren öğrencilere başarılar diledi. 

Büyük, AA muhabirine yaptığı açıklamada, il genelinde 645 salon ve 124 sınav merkezinde toplam 8 bin 442 öğrencinin sınava gireceğini belirterek, "Bu ayrı bir sınav, özel bir sınav değil. Bazı derslerimiz için normal okulda yapılan sınavların ikincisi, bazı dersler için de birinci olarak yapılıyor. Velilerimizin farklı bir moda girmemesi, öğrencilerimizin farklı bir moda girmemesi gerekiyor. Diğer sınavlar da olduğu gibi öğrencilerimizin geleceklerine ve yerleştirmelerine yön verecek bir sınav. Bugün Türkçe, matematik ve din kültürü derslerinden sınav olacaklar. Yarın da geri kalan üç dersimizden sınav yapılacak. Çorum ilinde herhangi bir sorun olmadan sınavlarımız başladı" ifadelerini kullandı.  

Bu arada sınava girecek bazı öğrencilerin okullarına yalnız geldikleri, bazılarının da velileriyle geldikleri gözlendi. Okul bahçesinde çocuklarını bekleyen bazı ailelerin, Kur'an-ı Kerim okudukları ve dua ettikleri görüldü.