ORDU (AA) - Ordu Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresince (OSKİ) Ordu'da suya zam yapıldığı haberleri yalanlandı.

OSKİ'den yapılan yazılı açıklamada, son günlerde kamuoyunu meşgul eden ve kurumun sorumluluğundaki içme suyu faturalarıyla ilgili açıklama gereği duyulduğu belirtildi.

Açıklamada, OSKİ Genel Müdürlüğü tarafından Ordu genelinde 19 ilçede son 4,5 yılda birçok önemli ve projeye imza atıldığı ifade edilerek, şöyle denildi:

"Yapılan bu yatırımların en temel kaynağı vatandaşlarımızdan toplanan su faturaları olmuştur. Ordu genelinde ortalama içme suyu bedeli bir metreküp için 3,25 liradır. Bu fiyatla Türkiye'deki 30 büyükşehir içerisinde Ordu'nun su bedeli 21. sırada yer almaktadır. Özellikle son günlerde Türkiye'nin en pahalı suyu Ordu'da algısı oluşturulmaya çalışılmaktadır. Bu algıya karşılık Ordu, Türkiye'deki büyükşehirler içerisinde en uygun su fiyatı veren büyükşehirlerden biri olmuştur. Ayrıca suya 2018 yılı içinde hiç zam yapılmamıştır. Kaynağı belirsiz haberlere itibar edilmemesi gerekmektedir."