ÇORUM (AA) - Osmancık Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Ramazan Bayramı öncesi gıda satışı yapılan işletmelere yönelik denetim yaptı.

İlçe merkezindeki işletmeleri tek tek denetleyen ekipler, iş yerinin hijyen koşulları ile çalışanların hijyen kurallarına riayeti titizlikle kontrol edildi.

Zabıta Müdürü İbrahim Keleş, yaptığı açıklamada, bayram dolayısı ile tatlı imalathaneleri ve pastahanelerde yoğunluk yaşandığını söyledi.

Yapılan denetimlerde vatandaşların sağlığının korunmasını ve bayram öncesinde güven içinde alışverişlerini yapmalarını sağlamayı amaçladıklarını ifade eden Keleş, şöyle konuştu:

"Ramazan ayı boyunca pide fırınları ve marketlerde sık sık denetimler gerçekleştirdik. Bayram yaklaştığında tatlı imalatı yapan veya pasta, tatlı, baklava, çikolata gibi gıdaların satışını yapan iş yerlerinde alış veriş yoğunluğu oluyor. Denetimlerimizi bu yönde artırdık. Vatandaşlarımızın sağlığı için denetimlerimiz bayram boyunca devam edecek."

Zabıta ekipleri, hijyen kurallarına itina gösteren iş yerlerine teşekkür ederken, kurallara uymayan iş yerleri hakkında işlem yaptı.