ZONGULDAK (AA) - Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, dünyada sadece Ereğli'de yetişen Osmanlı çileğinin yaygınlaştırılması için 2 bin 500 fide dağıtılacağını bildirdi.

Uysal, yaptığı yazılı açıklamada, belediye bünyesinde Delihakkı mevkisinde oluşturulan fide yetiştirme merkezinde, 2 yılda toplam 10 bin fide üretiminin gerçekleştirildiği belirtildi.

Osmanlı çileği üreticilerine, Ereğli Belediyesi'nde düzenlenen törenle fide dağıtımı gerçekleştirdiklerini ifade eden Uysal, şunları kaydetti:

"Park ve Bahçeler Müdürlüğümüz bünyesinde başlattığımız proje kapsamında ilk olarak 2016'da fide üretici belgesi aldık. Ardından Delihakkı'da 500 metrekarelik arazide 600 fide ile Osmanlı çileği bahçeleri oluşturarak fide üretimine başladık. Bunu daha da yaygınlaştırmak ve üreticilerimizi desteklemek için 2 bin 500 fideyi dağıtacağız. Her aileye 25 fideden oluşan bahçeler kurulması için fide veriyoruz. Hedefimiz Osmanlı çileğini belediyemiz adına tescilini gerçekleştirmek ve yok olmaya yüz tutmuş bu değerimize sahip çıkarak hem üretimini yaygınlaştırmak hem de üreticilerimize destek olmak."