SİNOP (AA) - Sinop'un Türkeli İlçesi Belediye Başkanı Halil Dilek Özcan, Osmanlı Devleti'nin kuruluşunun 717'iinci yılı nedeniyle Osmanlı Beyliği'nin kurulduğu Bilecik'in Söğüt ilçesine 'vatan toprağı' gönderdi.

Özcan, Osmanlı Devleti'nin kuruluş yıldönümü nedeniyle Ertuğrul Gazi Türbesi'ne ulaştırılmak üzere Söğüt Belediye Başkanı Halil Aydoğdu'ya 'vatan toprağı' gönderdi.

Belediye Başkanı Özcan, gazetecilere yaptığı açıklamada, şunları söyledi:
"27 Ocak 1299 büyük kahramanlıklarla dolu Osmanlı Devleti'nin tarih sahnesine çıktığı gündür. Ata yurdumuz Orta Asya'dan Anadolu’ya gelip, 400 çadırlık küçük bir beyliğin cihana hakim olacağı olayların başlangıç tarihidir. Peygamber efendimizin övgüsüne mahar olmuş gazi bir devlet, cihana hakim büyük bir İmparatorluk olan Osmanlı, bugün yaşadığımız kutsal vatan topraklarını Türk İslam ülküsüyle harmanlayıp, bizlere ebedi yurt olarak bırakmıştır. Devlet-i Ali kurulduğu günden itibaren hoşgörü, adalet, iman, akıl ve karamanlığı düstur eden yönetim anlayışıyla o günden bugüne bir köprü olmuş, bu ilkelerin devamı olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne ve bizlere miras bırakmıştır. Fethettiği topraklara huzur ve güven götüren tebaasındaki tüm insanları Türk İslam ülküsüyle kardeşçe yöneten, birlik ve beraberliğinden aldığı güç ve dinimizin emri olan cihat ruhuyla dünyaya meydan okuyan Osmanlı Devleti, adını tarihe altın harflerle yazdırmıştır. Bizleri, kurdukları devlete varis yapan ve yaşadığımız toprakların Türk vatanı olmasını sağlayan ecdadımıza en azından saygı ve şükranlarımızı sunmak amacıyla yaklaşık bin yıllık Türk Yurdu olan güzel ilçemizden, Osmanlı Devleti’nin kurulduğu Bilecik’in Söğüt İlçesine bir miktar vatan toprağı yolladık.''