Fırat Kalkanı Harekatının 17. gününde Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) destekli Özgür Suriye Ordusu birlikleri, El-Bab’a ilerleyişini sürdürüyor. Birlikler, El Bab’ın yaklaşık 20 kilometre kuzeyine ulaştı.
Özgür Suriye Ordusu Sultan Murat Tümeni birlikleri, Türk tank ve zırhlıların da desteği ile El Bab’ı kuşatmak için ilerleyişini sürdürüyor. El-Bab kentinin kuzeyine doğru ilerleyen birlikler, karşılaştığı YPG ve DEAŞ birlikleri ile çatışarak, ilerleyişine devam ediyor. El Bab’ın kuzeyine yaklaşık 20 kilometre mesafeye geldiği öğrenilen birlikler, Kurban Bayramı’na kadar şehre girmeyi hedefliyor.
İlerleyiş hakkında bilgi veren Sultan Murat Tugayları Komutanı Fehim İsa, "Cerablus’un güneyinden yaklaşık 20-25 kilometre ilerledik. Buralarda PYD ve DEAŞ ile çatışarak, ilerlememizi sürdürüyoruz. Amacımız Bab şehrine ulaşmak. Şu anda Bab şehrinin yaklaşık 20 kilometre kuzeyindeyiz. Bir kaç gün içerisinde Bab şehrine dayanacağız. Orayı da özgürleştireceğiz" dedi.

"SURİYE’Yİ PYD, DEAŞ VE REJİMDEN KURTARMAK İSTİYORUZ"
Fehim İsa, Suriye’yi PYD ve DEAŞ gibi terör örgütleri ile rejimden kurtarmak istediklerini kaydetti. Türk ordusu ve Türk milletinin Suriyelileri hiçbir zaman yalnız bırakmadığını vurgulayan Fehim İsa, "Hedeflerimiz çok büyük. Suriye’nin tamamını özgürleştirmektir. PYD’den DEAŞ’tan ve rejimden Allah’ın izniyle kurtarmak. Tüm Suriye’yi özgürleştirip, Suriye’de özgür, güzel bir ülke kurmayı istiyoruz. Bunda en büyük katkıyı sağlayan Türk halkından, Türkiye Cumhuriyeti’nden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan, Başbakan’dan Allah razı olsun. Türk ordusuna çok büyük işler düştü. Hamd olsun bizim yanımızdaydılar. Bizi yalnız bırakmadı. Biz zaten kardeşiz. Halkımız Türkiye’nin operasyonunu ve yardımlarını hiç unutmayacak" diye konuştu.
(İHA)
Birliklerin El-Bab şehrinin sınırına ulaştıkları öğrenilirken, şiddetli çatışmaların ise an meselesi olduğu bildirildi