FETÖ tarafından ÖSYM sorularının ele geçirildiği ve bu şekilde kamu kuruluşlarının çeşitli kollarında görev alanların olduğu ortaya çıkmıştı. Gerçekleştirilen operasyon kapsamında ÖSYM sınavındaki kopyaların sırrı ve FETÖ’ye nasıl taşındığı net şekilde ortaya çıktı. Araştırmaları detaylaştıran istihbarat kolu, 2005 yılından bu yana FETÖ üyesi çok sayıda kişinin sorulara rahatça ulaştığını tespit etti. 2005 Yılından bu yana gerçekleşen toplam 14 sınavda soruların FETÖ üyelerine dağıtıldığı ortaya çıktı. Sorulara ulaşan çok sayıda kişi ise memur olarak bir çok kişinin hakkına girmiş durumda.

Sır İsimli Cihaz İle Aktarıldı!

Alınan bilgilere göre sınavda çıkacak sorular SIR isimli bir teknolojik ürün içerisinde yer alarak FETÖ’ye aktarılmış. Detaylara bakıldığında sınav soruları ilk olarak SGH Daire Başkanlığı’na gidiyor ve orada SIR isimli depolama ürününe aktarılıyor. Daha sonra ise matbaada soruların basımı gerçekleştiriliyor. Bu esnada ise SIR isimli cihazdaki bilgiler FETÖ üyelerinin eline geçerek bilgiler alınıyor.

Araştırma kapsamında ilk veriler, gözaltına alınan FETÖ üyeleri tarafından itiraf edildi. Konunun aydınlanması adına en büyük adımı Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı attı. Operasyonda gözaltına alınan M.E.A isimli şahıs, FETÖ’ye soruların nasıl aktarıldığını açık şekilde anlattı. ÖSYM’de sadece bilgisayar mühendisi olarak görevini icra eden M.E.A, soruların SIR isimli cihaza yüklendiği anda başka bir platforma da kopyaladığını belirtti. Kopyalar bir sanal sunucu üzerinde tutuldu. Ardından sorular FETÖ cemaatinde yer alan Bekir Şimşek’e aktarılmış. Sorular bu şekilde FETÖ üyelerine açık şekilde dağıtılmış. ÖSYM’nin sınavına girenler ise bu şekilde başarı elde edebilmişti.
 
Açıklamalarda dikkat çeken detaylardan biri de M.E.A isimli FETÖ ortakçıcının itiraf edememesine yönelik bilgi sunması. Kendisinin durumdan rahatsız olduğunu fakat korktuğu için bunu itiraf edemediğini belirtti. Bu nedenle uzun süre bu şekilde sınav sorularını aktarmaya devam ettiği belirtildi.a