ORDU (AA) - Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Karadeniz Turistik İşletmeciler Derneği (KATİD) Başkanı Murat Toktaş, Ordu'da otel işletmecileriyle bir araya geldi.

Sektör temsilcisi Aslı Poyraz'ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıda, Ordu'daki otel işletmecilerinin sorunları ve çözüm önerileri konuşuldu.

KATİD Başkanı Murat Toktaş, toplantıda yaptığı konuşmada, "Bir yıl evvel kurulan bölge derneği ile Karadeniz bölgesinde dağınık halde bulunan otelcileri federasyon çatısı altında topladık. Böylece turizmdeki gelişmelerden uzak kalan bölge artık Türk turizmde temsil edilir hale geldi" dedi.

Yeni yılda pazarlama konusunda çevre illerin birlikte hareket etmesinin işletmelere ciddi güç sağlayacağını belirten Toktaş, "Ordu bölgede otelciliğin iyi yapıldığı ve sektörün hızlı gelişen şehirlerinden biri. Bu girişimci ruhu ve yeni tesisleriyle özel sektör altyapısını tamamlamış durumda. Şimdi kamunun önderliğinde düzenli tanıtım çalışmaları yapılması ve tesislere sahip çıkılması halinde Ordu'nun bölge turizm pastasından çok büyük pay alacağına inanıyorum" diye konuştu.

Konuşmasında ildeki fiyat rekabetinden de bahseden Murat Toktaş, "Bölgemizde illerin bir bütünün parçası olduğunu unutmadan ve kendi içimizde fiyat rekabetine girmeden yapacağımız her çalışma Ordu'ya ve tesislere büyük gelir sağlayacaktır. Çünkü Ordu bölgeye gelen yerli ve yabancı turistin uğramadan geçemeyeceği bakir bir cazibe merkezidir. Bunun farkında olup bu değeri ucuza kullandırmamalıyız. Hedefimizin mevcut turizm alanlarının etkin ve sürdürülebilir kullanılması, turizm alternatiflerinin çeşitlendirilmesi olmalıdır" ifadesini kullandı.