GİRESUN (AA) - Giresun Otel ve Kahveciler Odası Başkanı Ercan Ahyan, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren esnaf ve sanatkarları ilgilendiren kanun değişiklikleriyle ilgili bilgilendirmede bulundu.

Ayhan, yaptığı yazılı açıklamada, daha önce 1 Temmuz 2017 tarihi itibari ile yürürlüğe girecek olan 50'den az çalışanı olan ve az tehlikeli sınıfta yer alan işyerlerinde i̇ş güvenliği uzmanı bulundurma zorunluluğunun 7033 sayılı kanunla 1 Temmuz 2020 tarihine ertelendiğini bildirdi.

Yine 7033 sayılı kanunla hafta tatilinde çalışma için ruhsat alma mecburiyetinin kaldırıldığı bilgisini veren Ayhan, pazar günleri iş yerini açmak isteyen iş yerleri sahiplerinin ruhsat alma ve harç yatırma zorunluluğundan kurtulduğunu belirtti.

Ayhan, sanayi bölgelerindeki binalarda emlak vergisi uygulamasının 7033 sayılı kanunla kaldırıldığını kaydederek, "Yani organize sanayi bölgeleri, serbest bölgeler, endüstri bölgeleri, teknoloji geliştirme bölgeleri ve sanayi sitelerindeki binalar ilgili kanunla emlak vergisinden muaf tutulacaktır." ifadesini kullandı.