Bursa’nın Gemlik ilçesinde yeni kurulan pazar yerinde kendilerine tezgah verilmediğini öne süren pazarcılar, Kent Hali’nin girişini ve yanından geçen İzmir İstanbul Otobanı’nı trafiğe kapattılar. Otoban kapanınca Bursa’nın ana arterlerinde trafik kilitlendi.
Gemlik Belediyesi ile uzun süredir yeni pazar alanı konusunda sıkıntı yaşayan Bursalı pazarcılar bu kez sabaha karşı mal almaya gittikleri Kent Hali’nin girişini ve otobanı trafiğe kapattı.
İzmir İstanbul Otobanı’nda kısa süre içinde kilometrelerce kuyruğun oluştuğu eylem, Bursa’da hayatı felç etti.
Çevre yoluna taşan uzun kuyruklar şehir içi trafiğini de durma noktasına getirdi.
Pazarcılar Gemlik Belediyesi’ne tepki gösterirken, kendilerinin haklarının yenildiğini iddia ettiler. Pazarcılar belediyeden hibe istemediklerini belirterek, "Biz yıllardır kazanılmış haklarımızı istiyoruz. Belediye yeni pazar alanı yapıyor. Ancak burada tezgahları dağıtırken Gemlik’te ikamet etme şartı arıyor. Bursa’nın merkezinden ya da farklı noktalardan gelen esnaflarız. Her gün farklı ilçelerde tezgah açıyoruz. Kazanılmış haklarımızı istiyoruz" dediler.
Pazarcıların eylemi devam ederken, otobanda mahsur kalan bazı sürücüler stop ederek direksiyon başında uyudular. Polis ekipleri de olay yerine gelerek pazarcıları ikna etmeye çalışıyor.
Gün ağarmasına rağmen pazarcıların eylemi ve polisin ikna çabası sürüyor.
(İHA)