SAKARYA (AA) - Otokar, Koç Topluluğu bünyesinde düzenlenen "En Başarılı Koçlular" yarışmasında, Portakal Projesiyle "İş Birliği Geliştirenler" kategorisinde "En Başarılı Koçlular" ödülü aldı.

Otokar'dan yapılan yazılı açıklamada, Portakal Projesi uygulamasıyla otomotiv sektörünün en önemli problemlerinden biri olan "boyada portakallanmaya" çözüm sunulduğu belirtildi.

Koç Topluluğunun her yıl vizyon ve hedeflerine ulaştıracak davranışlar ile en iyi uygulamaları ortaya çıkarmak ve ödüllendirmek amacıyla düzenlediği "En Başarılı Koçlular" yarışmasının "Yaratıcı Yenilikçiler", "İşbirliği Geliştirenler", "Dijitalleşenler", "Çevreye ve Topluma Değer Katanlar" kategorilerinde yapıldığı ifade edilen açıklamada, Otokar'ın, "İşbirliği Geliştirenler" kategorisinde "Portakal Projesi"yle 3'üncü olduğu kaydedildi.

Otokar'a ödül kazandıran, "Portakal Projesi"nin otomotiv sektörünün en önemli boya problemlerinden olan "portakallanma" problemine çözüm sunduğu vurgulanan açıklamada, "Hayata geçirilen projede yüzde 78 iyileştirme oranı ile portakallanma problemi ortadan kaldırılıyor. Portakallanma seviyesinin iyileştirilmesiyle iç ve dış müşteri memnuniyeti de artırılıyor. Otokar, kendi teknoloji, tasarım ve uygulamaları ile müşterilerinin ihtiyaçlarına uygun özel çözümler sunmaktadır. Koç Topluluğu bünyesinde yer alan Otokar, ticari araçlarda otobüs, kamyon ve semi treyler üretmektedir." bilgilerine yer verildi.