Sivas’ın Suşehri ilçesinde terzilik yapan 45 yaşındaki Gökhan Karşılar, otomobilini mahalle halkının kullanımına açtı. Üstelik yakıt parası da kendisinden.

İlçe merkezine bağlı Karşıyaka Mahallesinde oturan Gökhan Karşılar kendine ait olan otomobilini mahalle sakinlerinin ulaşım ihtiyaçlarını karşılamaları için aracını mahallenin kullanımına sundu. Karşılar, mahalle sakinlerini ilçe içerisinde istediklere yere ücretsiz taşıyor. Ehliyeti olanlara ise aracını, yakıtını da karşılayıp hiçbir ücret talep etmeden ödünç veriyor. Böyle bir uygulamayı başlattığı için mutlu olduğunu belirten Karşılar vatandaşlardan kesinlikle yakıt ücreti almadığını söyledi.

"ARABASIZLIĞIN NASIL OLDUĞUNU ÇOK İYİ BİLİYORUM"

Evden sabah namazına giderken aklına böyle bir uygulama yapma fikri geldiğini söyleyen Karşılar, "Çünkü arabası olan var, olmayan var. Bazen aracı olmayanların sıkıntı çektiğini biliyorum ve görüyorum. Bizde bu nedenle böyle bir uygulamayı hayata geçirdik. Kesinlikle yakıtı dahi kendim koymakla birlikte ilçe merkezindeki, hastane veya diğer kuruluşlardaki işlemlerini görmek isteyenler için bu aracı tahsis ediyoruz. Arabasızlığın nasıl olduğunu çok iyi biliyorum. Bu nedenle ben de bu uygulamayı yaptım. Özellikle mahallede arabası olmayan kardeşlerimizin imkanına sunmak için bu uygulamayı yaptım" dedi.

Mahalle İmamı Serdar Pala ise, mahalle sakinlerinden Gökhan Karşıları’n böyle bir imkanı sunmasından dolayı mutlu olduğunu belirterek, "Gittik ihtiyaçlarımızı gördük ve tekrar mahallemize geldik. Kendisine teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

(Nevzat Yücel / İHA)