KASTAMONU (AA) - Edirne'den 1 Ağustos'ta otostopla tüm Türkiye'yi seyahat etme hedefiyle yola çıkan Hakan Ilgaz, Kastamonu'nun Abana ilçesine ulaştı.

Ilgaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yıllardır hayal ettiği ülke gezisini iş yaşantısında oluşturduğu boşlukla gerçeğe dönüştürmek için yola koyulduğunu söyledi.

Gezisinde, ilk olarak Karadeniz'i görmek istediğini anlatan Ilgaz, "Otostopla tüm Türkiye'yi gezme hedefim son birkaç yıldır hep düşündüğüm bir olaydı. Özel sektörde çalışıyorum, bu gezi için kendime bir boşluk oluşturdum ve yola çıktım. Kendimce zincirlerimi kırdım diyebilirim. Sırt çantamı yüklenip, çadırımı da yanıma alıp yola koyuldum. Doğada konaklayarak hayatın tadını alarak yoluma devam ediyorum. Gayet de güzel geçiyor." diye konuştu.

Türkiye turuna çıkmadan önce kısa turlarla kendini doğaya alıştırdığını dile getiren Ilgaz, Edirne'den başladığı yolculuğunda ilk etapta Trakya bölgesini ilçelerine kadar gezdiğini belirtti.

İnsanların samimiyetine güvenerek yolculuğunu sürdüreceğine işaret eden Ilgaz, şunları kaydetti:

"Halkımız o kadar misafirperver ki yanımda taşıdığım kumanyalara dokunma fırsatım bile olmadı. Beni cana yakın bir şekilde karşılayıp, ağırladılar. Halkımızın bu yönü yolculuğumda beni en mutlu eden durum oldu. Benim için ilk başta önemli olan bu gezi için fırsat yaratmaktı. Görmek istediğim yerleri gördüm, Karadeniz'e geçtim ve Abana'ya geldim. Buradan sahil boyunca yoluma devam edip, tüm Türkiye'yi ilçelerine kadar görmeyi hedefliyorum. Karşılaştığım kişiler 'Korkmuyor musun?' diyorlar. Ben de insanımızın samimiyetine güvenerek yola çıktığımı söylüyorum. Sırtımda taşıdığım şanlı Türk bayrağımızla tüm ülkemizi, Güneydoğu illerine kadar tek tek gezeceğim."

- "Gezdiğim yerleri fotoğraflayıp herkese ulaştırmaya çalışıyorum"

Ilgaz, gezdiği yerlerde amatör fotoğraf çalışmaları yaparak Türkiye'nin doğal güzelliklerini sosyal medya hesabından hashtaglerle paylaştığını kaydetti.

Gezmeye fırsatı olmayan insanlara da bu güzellikleri göstermek istediğini aktaran Ilgaz, "Fotoğraf makinemle gördüğüm doğal güzellikleri, tarihi mekanları, yöresel yüzleri kayıt altına alıyorum. Bu görüntüleri de sosyal medyadan oluşturduğum sayfa aracılığıyla paylaşıp, takipçilerimin bu güzellikleri görmesini sağlıyorum. Bunu yaparken de oldukça keyif alıyorum." dedi.