SAMSUN (AA) - Samsun'un Atakum ilçesi Yeni Mahalle Kevser Camisi ve Kulliyesi'nin inşaatı için yardım toplamak isteyen çocuklar oyuncaklarını, roman ve masal kitaplarını satışa çıkardı. Minikler sattıkları eşyalarından elde ettikleri 355 lirayı cami derneğine makbuz karşılığında teslim etti. 

İlçenin Yeni Mahalle sakinlerince yapımına başlanan Kevser Cami ve Külliyesi inşaatı bağış olmaması nedeniyle durma noktasına geldi. Bunun üzerine cami inşaatında tezgah kuran çocuklar, kendilerine ait oyuncak, roman ve masal kitaplarını satışa sundu.

İki gün içinde sattıkları oyuncak ve kitaplardan 355 lira elde eden çocuklar bu parayı Atakum Yeni Mahalle Kevser Camisi ve Külliyesi Derneği Başkanı Mehmet Çelik'e makbuz karşılığında teslim etti.

Sekiz yaşındaki Beyza Çelik, cami inşaatının ilk başta hızlı yapılmaya başlandığını ancak bir süre sonra durduğunu söyledi.

Caminin yapımının neden durduğunu dernek üyesi babası Hakkı Çelik'e sorduğunu anlatan Çelik, "Babam bana, 'paramız yok inşaat durdu' dedi. Ben de arkadaşlarımla birlikte kermes düzenlemek istedim. Evlerimizde kitap, oyuncak ne varsa bir araya getirdik, bunların hepsini de sattık. İki günde 355 lira gelir ettik" dedi.

Bazı vatandaşların kitap veya oyuncak almadan bağış olarak kendilerine para verdiğine de işaret eden Çelik, "Bazı kimseler ise bizim parayı toplayıp yiyeceğimizi düşündü. Ama biz topladığımız paraları bugün makbuz karşılığında derneğe verdik" diye konuştu.

Yeni Mahalle Kevser Cami ve Külliyesi Dernek Başkanı Mehmet Çelik ise mahallelerinde cami olmadığı için dernek kurup, cami yaptırma kararı aldıklarını kaydetti.

Biraz kendileri biraz da etraftan topladıkları paralarla caminin temelini attıklarını belirten Çelik, "Bağışlar kesilince inşaat durdu. Mahallenin çocukları camiye bağış yapmak için kendi aralarında karar alıp oyuncaklarını, masal ve roman gibi kitaplarını satışa sunmuş. Bu davranış beni ve dernek yönetiminde bulunan diğer arkadaşlarımı çok etkiledi" şeklinde konuştu.