TOKAT (AA) - Erbaa ilçesinde Halk Eğitim Merkezinin ana sınıfı öğrencileri, oyuncaklarını Halep'ten tahliye edilenler arasında bulunan çocuklara gönderdi.

Anasınıfı öğrencileri, Suriye'nin Halep kentinde yaşayanlar için düzenlenen yardım kampanyası kapsamında yaptıkları resimlerin yanı sıra oyuncaklarını da bağışladı.

Minik Kalpler anasınıfında toplanan giyim, kuru gıda, boya kalemi ve oyuncaktan oluşan malzemeler, Sınıf Öğretmeni Semra Temiz ve öğrenciler tarafından özenle kolilere yerleştirildi.

Öğrenciler, Halep'teki çocukların da mutlu olması için dua etti.

Erbaa Halk Eğitim Merkezi Müdürü Necdet Ünlü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Halep'te insanlık dramı yaşandığını hatırlattı.

Kampanyaya anaokulu öğrencilerinin de destek verdiğini dile getiren Ünlü, öğrencilerin Halep'teki çocuklara gönderdiği eşyaların gerçekten çok anlamlı olduğunu belirtti.

Bu yaştaki çocukların genellikle kendilerine ait eşyaları başkaları ile paylaşmak istemediklerine dikkati çeken Ünlü, "Halep'teki çocukların durumu toplumumuzda çok derin izler bıraktı ki bu çocuklar eşyalarını, oyuncaklarını oradaki çocuklarla paylaşmaya karar verdi. Çocuklarımızın topladığı eşya, oyuncak ve giyim malzemelerinin Halep'e ulaştırılması sağlayacağız." dedi.